HINA

BLIC O ‘PODMUKLOM PLANU’ HRVATA “Noćas su htjeli prebaciti izbjeglica preko Dunava”

Srpski Blic raspisao se u srijedu o ‘podmuklom planu’ Hrvata da u noći s utorka na srijedu krišom prebaci grupu izbjeglica preko Šarengradske ade na Dunavu u blizini Bačke Palanke. Kako Blic neslužbeno doznaje, srpska je policija uspjela spriječiti prebacivanje grupe žena i djece na njihov teritorij. “U ovoj su akciji korišteni čamci s reflektorima i rotirkama”, pišu.

Izvor Blica navodi kako će Hrvatska nastaviti s grupiranjem izbjeglica na tom području, a srpska će strana poduzeti neophodne mjere. Dodaje kako srpska policija stalno nadgleda taj dio granice na Dunavu. Tijekom noći, Hrvatske će pokušati prebaciti oko 3500 žena i djece koji se nalaze s hrvatske strane, dodaje njihov izvor.

Blic upozorava i kako Hrvatska posljednjih dana namjerno preuveličava broj izbjeglica koje ulaze u Hrvatsku iz Srbije kako bi dodatno pojačali tenzije dvije zemlje. Naglašavaju kako su Hrvati objavili da je samo u srijedu u državu ušlo 8750 izbjeglica, dok srpske pogranične vlasti imaju podatak da ih je u srijedu do 14 sati u Hrvatsku ušlo manje od tri tisuće.

Komentiraj