BLAŽENKA GRAHOVAC Dobitnica nagrade za životno djelo Zaklade Sveučilišta u Rijeci

FaH

Zaklada Sveučilišta u Rijeci dodijelila je u utorak na svečanosti u Rektoratu riječkog Sveučilišta nagradu za životno djelo Blaženki Grahovac za utemeljenje i vođenje Laboratorija za molekularnu dijagnostiku u Rijeci koji je u 12 godina postao vodeći u Hrvatskoj.

Posebno zapažene rezultate Blaženka Grahovac ostvarila je na unaprjeđenju teorijske i praktične nastave na kolegiju sudske medicine Medicinskog fakulteta u Rijeci, istaknuto je tijekom svečanosti.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i ravnateljica Zaklade Sveučilišta u Rijeci Iva Rinčić dodijelili su godišnje nagrade mladim znanstvenicima: Sandi Pletikosić za društvene i humanističke znanosti, Ivani Mikolašević za biomedicinske i biotehničke znanosti, Andrei Švob za tehničke i prirodne znanosti te Ivanu Maroviću za interdisciplinarne znanosti.

Župan Zlatko Komadina i ravnateljica Rinčić uručili su nagrade u kategoriji znanstvenika Tamari Martinac Dorčić s podučja društvenih i humanističkih znanosti, Felixu Wensveenu za rad na biomedicinskim i biotehničkim znanostima, Ivanu Štajduharu za tehničke i prirodne znanosti i Marini Letici Crepulji za interdisciplinarne znanosti, a rektor Sveučilišta Pero Lučin uručio je nagradu u kategoriji umjetnika Lari Badurini.

Nagrade se dodjeljuju najzaslužnijim znanstvenicima, umjetnicima i asistentima koji su u znanstveno-istraživačkom, umjetničkom i nastavnom radu te u javnoj djelatnosti iznimno pridonijeli razvoju znanosti i umjetnosti na Sveučilištu u Rijeci te akademskoj i široj zajednici.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]