BLAŽEKOVIĆ (HNS): “Kao stranka trpimo zbog koalicije s HDZ-om”

Kandidat za predsjednika HNS-a Boris Blažeković je u N1 Newsroomu komentirao stanje u stranci i perspektivu HNS-a na nadolazećim parlamentarnim izborima.

HNS će na parlamentarne izbore samostalno. Blažeković potvrđuje, nisu baš prepoznati kao koalicijski potencijal. Dio razloga leži zašto je tome tako je i koalicija s HDZ-om.

“Očito je da se nakon tri godine koliko smo u koaliciji vidi da to nije bila najbolja odluka i da zbog nje kao stranka trpimo. Sigurno da treba biti ponosan na rezultate u školstvu, graditeljstvu, no moje je uvjerenje da to nije dovoljno, moglo se napraviti više u nekim drugim političkim situacijama i poboljšati život građana”.

Blažeković smatra da imaju velike šanse zadržati parlamentarni status i tri ili četiri zastupnika te da vjeruje kako HNS sada ne razmišlja o tome da bi u predizbornu koaliciju išli s HDZ-om.

Razmrvljenost na liberalnoj političkoj sceni Blažeković pripisuje ljudskim taštinama i netrpeljivosti zbog političkih neslaganja.

“Šteta, jer mnogi pametni ljudi su vidjeli da je taj prostor skoro prazan. Tu smo malo krivi i mi jer se nismo dovoljno angažirali oko zahvaćanja tog prostora, žao mi je što nismo s IDS-om ili HSLS-om, vjerojatno će i do toga nekad u budućnosti doći”.

Izbori u HNS-u, potvrdio je, održat će se online, a članovima poručuje da koga god izaberu, izabrat će dobro, a ako izaberu njega, biraju brže reforme i radikalnije poteze, a smatra i da bi njegov program mogao HNS u iduće četiri godine vratiti na poziciju na kojoj je bio.

Komentiraj