Blatter: “Infantino pokušava uništiti moju reputaciju, ne znam zašto”

Početkom lipnja u Švicarskoj je počelo suđenje bivšem čelniku UEFA-e Michelu Platiniju i bivšem predsjedniku FIFA-e Seppu Blatteru, kojima se sudi za sumnjivu isplatu dodijeljenu Platiniju 2011. godine.

Blatter je optužio aktualnog predsjednika FIFA-e Giannija Infantina da mu pokušava uništiti reputaciju, pritom inzistirajući da je njegova savjest čista zbog njegovih aktivnosti dok je bio na čelu krovne svjetske nogometne organizacije.

“Želim očistiti svoju čast. Kad sam stigao, bili smo ništa. A kad sam otišao, bili smo međunarodna organizacija, solidna ekonomski, socijalno, kulturno, čak i politički”, rekao je Blatter. Dodao je da ne zna razlog zbog kojeg ga Infantino ‘želi srušiti’ i ‘stvoriti umjetni slučaj protiv njega’.

“Optuživali su me za zločinački instinkt, optuživali su me da sam lopov. To je apsurdno. Ne znam zašto sam se našao na sudu i siguran sam da to ne razumiju ni tisuće, da ne kažem milijuni nogometaša”, poručio je.

Platini također negira krivnju te poručuje da neće odustati od borbe. “Nepravda mnogo više šteti vašim voljenima, vašoj obitelji, vašoj djeci, vašim unucima, jer oni nisu spremni na to. Borit ću se, u borbi sam i to je nešto u čemu sam uvijek uživao. Ne odustajem, neću odustati i ići ću do kraja”, zaključio je.

Tužitelji su za Platinija i blatter tražili kaznu od 20 mjeseci zatvora, a presuda se očekuje početkom srpnja.

Komentiraj