Blago na ruci Milanovićeva gosta iz Crne Gore

Crnogorski predsjednik satovima na svojoj ruci u Hrvatskoj pokazao ogromni nesrazmjer svojih primanja i imovine

Milo Đukanović, predsjednik Crne Gore koji je prošlog tjedna boravio u službenom posjetu Hrvatskoj, pokazao je tijekom svojih javnih istupa da raspolaže ogromnom imovinom. To najizravnije sugeriraju satovi koji su se mogli vidjeti na njegovoj ruci. Primjerice, na prvoj konferenciji za novinare nakon susreta s predsjednikom Zoranom Milanovićem Đukanović je na ruci nosio sat marke Franck Muller Chronograph koji ovisno o modelu može doseći i cijenu od više stotina tisuća kuna. Izvor upućen u Đukanovićevo imovno stanje izjavio je za Nacional kako jedan od njegovih satova te marke doseže cijenu od čak 200 tisuća eura. Isti izvor navodi kako je na Brijunima Đukanović viđen sa satom marke Brequet Chronograph. Svaki sat koji je viđen na Đukanovićevoj ruci tijekom posjeta Zagrebu svakako vrijedi više godišnjih plaća hrvatskog predsjednika. Ovi naoko sitni detalji ukazuju i na nuspojave ovog vanjskopolitičkog manevra hrvatskog predsjednika. Crnogorske Vijesti u ponedjeljak su objavile kako će Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) ponovo odlučivati po inicijativi Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) protiv predsjednika Mila Đukanovića, zbog neprijavljivanja milijunski vrijedne kolekcije satova.

To je Agenciji nedavno naložio Upravni sud, nakon više od dvije godine od kada je tadašnji direktor Sreten Radonjić odbio inicijativu MANS-a jer, kako je tada obrazložio, “provjerom podataka nisu utvrđena bilo kakva odstupanja s podacima koji se vode u službenim evidencijama drugih državnih organa”.

Vijesti su još 2011. objavile da Đukanović posjeduje platinasti sat Breguet Tourbillon čija je cijena 91.300 funti (106.076 eura).

Optuženi biznismen Duško Knežević je 2019. dostavio Danu fotografije Đukanovićevih satova, za koje je tvrdio da vrijede 1,5 milijuna eura. Naveo je da je riječ o satovima Patek Philippe Sky Moon Tourbillon vrijednom 1.350.000 dolara, Breguet Tourbillon Perpetual Calendar od 185.808 dolara i Ulysse Nardin Classic Skeleton Tourbillon od 79.000 dolara. Dio te kolekcije Đukanović je prošlog tjedna pronio po Hrvatskoj.

Komentiraj