BLACKBERRY ODLAZI U POVIJEST Tvrtka više neće proizvoditi mobitele, posvećuju se softwareu

Pixabay

Nekoć jedni od najvećih proizvođača mobitela na svijetu, tvrtka Blackberry objavila je ovih dana kako više neće proizvoditi svoje modele pametnih telefona. Umjesto toga, razvoj pametnih telefona prepustiti će svojim partnerima, prenosi Independent.

Već se mjesecima nagađa što će se dogoditi sa smartphone odjelom Blackberryja, koje su čiju je prisutnost na tržištu postepeno preuzeli Apple i Samsung. Pokušavali su s raznim opcijama – koristeći Googleov Android operativni sistem u vlastito proizvedenim modelima. Ali, nije pomoglo. CEO tvrtke John Chen rekao je kako će sačuvati kapital prepuštajući proizvodnju smartphonea partnerima.

Cilj im je da će ‘oživjeti’ kompaniju koncentrirajući se na sofrware. Blackberry je nekada bio kulturni fenomen, a sredinom 2000.-ih godina Blackberryjev Messenger postao je središte komunikacije korisnika. Ipak, nisu zabilježili prelazak na sofisticiranije, touch-screen pametne telefone kao njihovi konkurenti Samsung i Apple. Prodaja je ubrzo pala, i nikada se nije oporavila, bez obzira na razne pokušaje.

Blackberry se tako priključio Nokiji kao još jedan legendarni brend koji je otišao u ovijest.

Komentiraj