TechStage / Flickr.com

BlackBerry kupuje svog konkurenta Good Technology

Kanadski proizvođač mobilnih telefona BlackBerry objavio je kupovinu izdavača softvera za mobilne uređaje Good Technology za 425 milijuna dolara (381,5 milijuna eura), što bi trebalo pojačati ponudu usluga za kompanije.

Kupovina bi trebalo omogućiti BlackBerry-ju povećanje profesionalne klijentele, što je prioritet u preusmjeravanju na osiguravanje softvera i usluga za firme, prenosi Reuters.

S obzirom na to da je Apple proizveo skoro polovinu uređaja koji koriste softvere tvrtke Good, kao što je telefon iPhone, transakcija će omogućiti BlackBerryju i olakšavanje povezivanja različitih oprativnih sustava.

BlackBerryjev izvršni direktor John Chen precizirao je na telefonskoj konferenciji za medije da se komercijalizacija proizvoda dvaju tvrtki nastavlja u očekivanju jedinstvene platforme na koju se sadašnji klijenti mogu prebaciti kad bude dostupna.

Razvoj takvog sustava bi, prema njegovom mišljenju, mogao trajati jednu do dvije godine.

BlackBerry je naveo kako integracije tvrtke sa sjedištem u Silicijskoj dolini treba rezultirati dodatnim prihodom od oko 160 milijuna dolara u prvoj poslovici godine nakon završetka transakcije.

Komentiraj