U Gradu Splitu je otvorena treća hrvatska poslovnica BKS Bank.

“Jako nam je stalo do blizine sa svojim klijentima – kako u Austriji tako i na našim inozemnim tržištima. Stoga mi je iznimno drago što je danas svoja vrata otvorila naša treća hrvatska poslovnica. Novom timu suradnika želim puno uspjeha u radu“, rekla je Herta Stockbauer, predsjednica Uprave BKS Bank.

Splitska poslovnica nadopunjuje postojeće dvije poslovnice u gradovima Zagrebu i Rijeci, gdje je i sjedište Glavne podružnice.

Profesionalan savjetnički tim

“Nova poslovnica nudi sve usluge BKS Bank u Hrvatskoj, a naši stručni suradnici klijentima stoje na raspolaganju za sva pitanja o financijskim uslugama“, rekao je voditelj poslovnice Krešimir Kopić.

Svim pravnim i fizičkim osobama savjetodavnu podršku pružat će Mario Dželalija, Ana Pupić Bakrač, Mario Vrkić i Antonija Šošić.

Poslovnica se nalazi na vrlo frekventnoj lokaciji nedaleko od središta grada – u Ulici Hrvatske mornarice 1.

Dobar razvoj u Hrvatskoj

Nova poslovnica u Splitu otvara se u jubilarnoj godini poslovanja u Hrvatskoj. Naime, prije 15 godina osnovano je društvo BKS-leasing Croatia d.o.o., a prije 10 godina uslijedio je ulazak BKS Bank na hrvatsko bankarsko tržište akvizicijom tadašnje Kvarner Banke d.d. Od tada do danas, poslovni rezultati su se učetverostručili. Godine 2016. uslijedilo je pripajanje BKS Bank d.d. matičnoj austrijskoj banci BKS Bank AG, čime je BKS Bank kao prva banka u Hrvatskoj ustanovila EU-podružnicu.

Također je u 2016. godini, koja je zaključena s neto dobiti u visini 3.9 mil. eura, ostvaren dosad najbolji rezultat BKS Bank u Hrvatskoj. I u prvom polugodištu tekuće 2017. godine ostvareni su dobri pokazatelji: sa svojih 1.3 mil. eura, Glavna podružnica Hrvatska značajno je pridonijela ukupnoj neto dobiti grupe. Kreditni volumen u visini 179.7 mil. eura povećan je za 1,8 posto u odnosu na 31.12.2016. godine, dok su primarni depoziti dosegnuli vrlo dobru razinu od 96.4 mil. eura.

Komentiraj