Björn Ulvaeus odbacio svaku ideju o snimanju biografskog filma o grupi ABBA

Član grupe ABBA Björn Ulvaeus isključio je bilo kakvu ideju o mogućoj ekranizaciji biografije grupe ABBA u bliskoj budućnosti. Unatoč uspjehu ekraniziranih biografija poput ‘Bohemian Rhapsody’ o grupi Queen ili ‘Rocketman’ o Eltonu Johnu, član grupe ABBA Björn Ulvaeus je stavio veto na bilo kakvu mogućnost da se uskoro pojavi biografski film o grupi ABBA.

Govoreći za BBC Ulvaeus je rekao: “Mislim da to zapravo ne bismo željeli. Siguran sam da dok sam živ ne bih želio da me neki glumac glumi na velikom platnu. Mislim da ni ostali ne bi to željeli vidjeti.” Prošli tjedan je Ulvaeus ispričao i novosti o planiranoj avatar turneji grupe ABBA naglašavajući da još uvijek zvuče kao ABBA. Još 2017. najavljeno je da će se bend ponovno okupiti u digitalnom obliku 2019. godine, nastupajući kao ABBATARS prvi put otkako su se razišli 1982. godine. Kako je ta očekivana reunion turneja potom odgođena, švedske pop ikone najavile su da će predstaviti dvije nove pjesme: ‘I Still Have Faith In You’ i ‘Don’t Shut Me Down’, te još pet pjesama kao svojevrsnu nagradu obožavateljima koji čekaju reunion turneju koja kasni zbog koronavirusa.

U novom intervjuu za The Times, Ulvaeus je pričao o tome kako su glasovi Agnethe Fältskog i Anni-Frid Lyngstad sada na nešto nižem tonalitetu: „otprilike jedan ton niže“, ali je obećao da će zvučati i dalje kao ABBA. Pričajući o procesu stvaranja avatara, Ulvaeus je rekao da je bend fotografiran iz svih mogućih kutova i zamoljeni su da “naprave brojne grimase pred kamerama”.

 

Komentiraj