Bjelovarski stadion s drvenim tribinama uskoro odlazi u prošlost

Bjelovarski nogometni stadion s drvenim tribinama, koje bi mogle poslužiti kao kulise za snimanje fimova iz 50-ih godina prošlog stoljeća, kao i dotrajale svlačionice i tuševi odlaze u povijest. Grad kreće u gradnju novog stadiona vrijednog 22 milijuna kuna.

Novi će stadion biti multifunkcionalan, primjeren potrebama, ali i financijskim mogućnostima proračuna pa će se graditi u fazama, piše HRT.

09.03.2018., Bjelovar – Postojeci nogometni stadion i prostor gdje ce se graditi novi.
Photo: Damir Spehar/PIXSELL

“Ovo je stadion ipak primjeren bjelovaskim potrebama i ne može se graditi iz europskih fondova. Hvatski nogometni savez s kojim smo mi bili stalno u kontaktu je vrlo zainteresiran za gradnju stadiona i potpomoći će ga s određenim financijskim iznosom koji će biti sigurno veći od milijun kuna”, rekao je gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak.

“Nama će on definitivno omugućiti kvalitetan rad s našim mladim nogometašima koji će nadamo se jednog dana uspjeti izboriti drugu ligu”, poručio je Momir Ljubić iz NK Bjelovar.

Grad će financirati gradnju stadiona vlastitim novcem i kreditom od 14 milijuna kuna pa neće biti, kako kaže gradonačelnik, ‘sisač proračuna’. Nova je verzija prilagođena pa se na natječaj mogu javiti i bjelovarske građevinske tvrtke, a početak radova planira se za listopad.

Komentiraj