BJELOVAR Zbog ubojstva 63-godišnjaka osuđeni na 14 i 11 godina

Pixabay

Županijski sud u Bjelovaru u ponedjeljak je izrekao prvostupanjsku presudu, kojom su Danijel Perković (29) i Kristijan Petran (28) proglašeni krivima zbog ubojstva 63-ogodišnjeg Daruvarčana Dalibora Melvarda.

Perković je osuđen na 14, a Petran na 11 godina zatvora, a obojici je izrečena mjera liječenja od alkoholizma. Presuda sudskog vijeća donesena je nakon iskaza sudskih vještaka te saslušanja optuženika koji su se branili da su 63-godišnjaka ubili u samoobrani.

Prema optužnici Županijskog državnog odvjetništva u Bjelovaru, Perković i Petran su pod utjecajem alkohola ubili su Melvarda u neutvrđeno vrijeme od 21. do 22. lipnja u obiteljskoj kući u Ulici Ivana Gundulića 19 u Daruvaru. S ciljem da ga usmrte, napali su ga u dnevnom boravku, nogama i rukama udarali po cijelom tijelu, a Perković ga je udarao i drvenom letvom, slomili su mu čeljust i nanijeli ozljede po glavi i tijelu. Zatim su ga odvukli do kuhinje i kroz prozor s visine od 2,60 metra bacili na dvorište. Potom su ga, dok je još bio živ, bacili u bunar u kojemu se Medvard utopio.

Prvostupanjski sud je produljio istražni zatvor protiv obojice optuženika. Odluku o ulaganju žalbe državno će odvjetništvo donijeti po primitku pisanog otpravka presude, navodi se u priopćenju DORH-a.

Komentiraj