BJELORUSIJA: Oteta predvodnica proturežimskih prosvjeda u Minsku

Predvodnica proturežimskih prosvjeda u glavnom bjeloruskom gradu Minsku Marija Kolesnikova oteta je danas, prenio je Reuters vijest bjeloruskog portala tut.by.

Tut.by javio je da su Kolesnikovu “jutros zgrabile neidentificirane osobe u blizini Nacionalnog muzeja umjetnosti u centru Minska, ubacili je u kombi i odvezli se u nepoznatom smjeru”.

Svjedok, koju je Tut.by predstavio kao Anastasiju, ispričala je portalu da je jutros oko deset sati hodala avenijom prema muzeju kad je iza sebe čula zvuk potpetica na asfaltu. Okrenula se i videla Mariju Kolesnikovu. “Vidjela sam je uživo i ranije, pa sam znala da je to ona. Nedaleko od muzeja vidjela sam parkirani kombi s natpisom ‘Komunikacije’ i logom brenda ‘Sobol’ na pozadini kombija. Nastavila sam hodati i tada sam čula zvuk telefona koji pada na asfalt. Okrenula sam se i videla maskirane ljude u civilu kako guraju Mariju u kombi. Jedan od njih je pokupio njen telefon, uskočio u kombi i tada su se odvezli”, ispričala je Anastasija.

Ona kaže da se nije usudila svojim telefonom snimiti navodnu otmicu jer je stajala preblizu i bojala se da će oteti i nju. Tut.by navodi kako je telefon Kolesnikove dostupan, ali se na njega niko ne javlja.

Antun Rodenkov, glasnogovornik Vijeća za koordinaciju, čija je Kolesnikova članica, rekao je za Tut.by da je Marija zbog posla bila u centru grada. Za njen nestanak saznao je od novinara Tut.by-ja pa je pokušao saznati gdje se Kolesnikova nalazi. Međutim, od 11 sati mobitel Marije Kolesnikove je nedostupan.

Lukašenkova policija pritvorila tisuću prosvjednika protiv vlasti

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]