Bjelici mjesec dana zabrane rada zbog psovanja Zebeca, propušta derbi na Poljudu

Disciplinski sudac Hrvatski Telekom Prve lige Alan Klakočer donio je odluke o kaznama po prijavama službenih osoba s utakmica 22. kola HT Prve lige.

Široj javnosti najzanimljiviji podatak jest onaj o visini sankcije za trenera lidera prvenstva i aktualnog prvaka Dinama – Nenada Bjelice. Podsjetimo, Bjelica je tijekom poraza njegovog kluba na gostovanju u Osijeku (1-0) u nekoliko prilika izrazito agresivno protestirao protiv odluka suca Marija Zebeca, a pri kraju utakmice potpuno je izgubio živce i psovao suca, tvrdeći da sudi kako sudi jer se boji domaćina.

Zebec je zbog takvog ponašanja Bjelici dodjelio crveni karton i cijeli događaj naveo u izvještaj utakmice, na temelju čega je trener ‘Plavih’ posljedično i procesuiran Disciplinskoj komisiji Saveza. Isto nije bio slučaj tijekom i nakon utakmice protiv Gorice na Maksimiru, kada je također psovao i agresivno negodovao na odluke suca Darija Bela, koji je ispade Dinamovog trenera odslušao i odlučio ne sankcionirati i procesuirati nadležnima.

Za svoje ponašanje u Osijeku Bjelica je tako sankcioniran zabranom obavljanja funkcije na utakmicama u trajanju od mjesec dana te novčanom kaznom od 2.000 kuna. To znači da će Dinamo bez glavnog trenera biti u pet ligaških utakmica, uključujući i derbi u Splitu protiv Hajduka, koji je na rasporedu 04. ožujka.

Ostale odluke disciplinskog suca Klakočera:

Sva trojica isključenih igrača zbog dvije opomene, Stanko Jurić (Hajduk), Petar Stojanović i Emir Dilaver (Dinamo) kažnjeni su sa po jednom utakmicom zabrane igranja te novčanim kaznama: Jurić i Stojanović moraju platiti po 3.000 kuna, a Dilaver (recidiv) iznos od 4.000 kuna.

Emir Dilaver kažnjen je dodatnom novčanom kaznom u iznosu od 5.000 kuna zbog objavljenih neprimjerenih izjava o suđenju utakmice Osijek-Dinamo (povreda Kodeksa – čl. 84. DP HNS), a po prijavi Povjerenika za natjecanje.

Na istoj utakmici Osijek-Dinamo u 62. minuti evidentirano je paljenje pirotehničkih naprava od strane navijačke skupine BBB na sjevernoj tribini (10 baklji, jedan strob i jedna rasprskavajuća raketa) te neprimjereno skandiranje pripadnika navijačke skupine Kohorta na istočnoj tribini stadiona u 38. minuti zbog čega je NK Osijek kažnjen novčanom kaznom od 15.000 kuna (čl. 67. i 88. DP HNS), a GNK Dinamo iznosom od 12.000 kuna (čl. 67. DP HNS).

Na utakmici Slaven Belupo-Hajduk u 52. i 83. minuti pripadnici navijačke skupine Torcida zapalili su ukupno 10 baklji te ispalili 2 topovska udara zbog čega je HNK Hajduk kažnjen novčanim iznosom od 16.000 kuna, a NK Slaven Belupo kao organizator iznosom od 7.000 kuna (čl. 67. DP HNS).

HNK Rijeka mora platiti kaznu od 5.000 kuna zbog momčadskog prekršaja na utakmici Gorica-Rijeka kažnjivog po članku 54. DP HNS-a (5 žutih kartona).

Komentiraj