Bjelica: “Želja je dovesti u Osijek Ligu prvaka”

Na gradilištu novog stadiona na Pampasu Osijek je predstavio novog trenera Nenada Bjelicu koji se nakon skoro 20 godina vratio u Gradski vrt. Dobrodošlicu mu je zaželio predsjednik Ferenc Sakalj koji mu je ovom prilikom uručio dres s brojem 10 kojeg je nosio i za vrijeme igračkih dana u klubu iz grada na Dravi.

“Dobio sam veliku odgovornost i vjerujem da ću sa svojim radom i svojim suradnicima uspjeti dovesti Osijek gdje pripada. Nadam se da ću opravdati povjerenje jer odgovornost je velika, ali ja sam spreman. Dobio sam odgovornost da vodim sportsku politiku NK Osijeka. To znači da ću se baviti raznim segmentima, svime što se tiče sportskog dijela. To znači škola nogometa, prva ekipa, B ekipa. Imam odgovornost da postavim ljude koji će dovesti Osijek na mjesto koje mu pripada. Isto tako i kod dovođenja igrača, sve u suradnji sa svojim suradnicima. Bit ćemo fokusirani na sebe i pokušati na ovaj stadion dovesti Ligu prvaka. To bi bio ostvarenje sna, igrati s Osijekom Ligu prvaka.”, izjavio je 50-godišnji stručnjak.

Bjelica je s Bijelo-plavima potpisao ugovor na tri godine, a dobio je veliku odgovornost obzirom da će osim trenerskog posla biti zadužen za kompletnu sportsku politiku kluba, kao i za rad te organizaciju omladinske škole. Imati će i odriješene ruke kad su u pitanju dovođenja igrača u okviru određenog proračuna pa je već naglasio da se u idućim danima mogu očekivati pojačanja na pozicijama lijevog bočnog, zadnjeg veznog i krila.

Prema neslužbenim informacijama Bjelica će Osijek zajedno sa stručnim stožerom koštati milijun eura na sezonskoj razini, a pomoćnici će mu biti isti kao i u Dinamu. Tako će ponovno surađivati s Rene Pomsom, Ninom Bulom, Silvijom Čavlinom, Martinom Mayerom, Karlom Reinholzeom i Jasminom Osmanovićem. Nije isključen da se stožer dodatno proširi s trenerima i stručnjacima koji su radili i u stožeru bivšeg trenera Ivice Kuleševića.

Predstavljanje Nenada Bjelice na Pampasu:

Komentiraj