BJELICA UOČI ŠAHTARA: “Ne želim umanjivati njihove pobjede, ali ukrajinska liga je slaba”

Nogometaši DInama otputovali su u Ukrajinu, gdje će u utorak navečer odigrati utakmicu trećeg kola lige prvaka, protiv Šahtara.

Trener ‘Modrih’ Nenad Bjelica novinarima je, uoči puta, kazao kako je osjećaj pred utakmicu, kao uvijek, pozitivan.

“Sutra imamo još jedan trening pa ćemo vidjeti to je spreman dati svoj maksimum u utakmici, a tko nije”, kazao je Bjelica te komentirao ekipu Šahtara:

“Šahtar ima izuzetno veliku kvalitetu u napadu. Imaju Brazilce koji su nepredvidivi, u obrani im igraju uglavnom Ukrajinci, koji su uglavnom u reprezentaciji. Teško je toj momčadi nači veliki nedostatak u igri, ali vjerujem da ćemo biti na višem nivou nego protiv Cityja. Pokušat ćemo u obrani biti stabilni, a u napadu bolje odigrati i onda se možemo nečemu nadati”, kazao je Bjelica.

Ipak, naglašava da ne želi umanjiti vrijednost pobjede Šahara u posljednjoj prvenstvenoj utakmici, ali ističe kako je ukrajinska liga vrlo slaba. “U 11 utakmica ostvarili su 11 pobjeda. Mi se više fokusiramo na njihove utakmice u Europi ove i prošle sezone”, objasnio je.

U prve dvije utakmice ovogodišnje Lige prvaka, kaže Bjelica, Šahtar je bio ‘neugodan, brz, s dobrim defanzivnim bekovima i dobrom kombinacijom na sredini terena’. “Stvarno jedna vrlo potentna ekipa. Ali vjerujem da ćemo biti bolji nego protiv Cityja i da ćemo se vratiti s pozitivnim rezultatom”, naglasio je.

Uoči polijetanja za Ukrajinu, napadač Dinama i hrvatske reprezentacije Bruno Petković rekao je kako je spreman za utakmicu i na raspolaganju treneru, ali konačna odluka biti će na Bjelici.

Petković je naglasio kako je Šahtar odlična ekipa, posebno prema naprijed, ali i dodao: “Možda su na papiru favoriti, ali idemo se u Ukrajinu potući.

Komentiraj