HINA

BJELICA “Tri protivnika s kojima se možemo nositi”

Trener Nenad Bjelica prokomentirao je skupinu D i protivnike protiv kojih će Dinamo igrati ove sezone u grupnoj fazi Europa lige, a to su Anderlecht (Belgija), Fenerbahce (Turska) i Spartak Trnava (Slovačka).

– Bilo je tu malo ekipa koje možete zaželjeti u svojoj skupini jer su sve jako dobre momčadi. Dobili smo tri protivnika s kojima se možemo nositi. Svi su vrlo kvalitetni protivnici –  Spartak Trnava prvak je svoje zemlje, Anderlecht je godinama u vrhu belgijskog nogometa i Fenerbahce je među 3-4 turska kluba uvijek u vrhu. Atraktivni su protivnici i pozitivno je to što nisu predaleka putovanja. Sve je blizu i nećemo imati dodatne napore koje smo imali recimo putovanjem u Astanu. Moglo je ispasti bolje, moglo je biti gore, ali zadovoljni smo. Treba se najbolje moguće pripremiti za svakog protivnika i vjerujem da u šest utakmica imamo šanse za pobjede.

– Prolazna je skupina i mislim da su to protivnici s kojima će se Dinamo moći nositi. Arsenal, Chelsea, Sevilla i drugi veliki klubovi takve utakmice znaju igrati s drugim momčadima, a naši protivnici igrat će sigurno s najboljim sastavima. Time nije olakšan naš posao, ali mislim da se možemo nositi sa svima. Manje-više Anderlecht i Fenerbahce u rangu su Astane i Young Boysa; Spartak Trnava možda je nivo Hapoela. Sa svima smo se njima dobro nosili, vjerujem da će tako biti i sada. Mislim da će detalji odlučivati.

S obzirom na to što je momčad prikazala ove sezone, trener Dinama je opravdano optimističan na početku europskog natjecanja:

– Mi želimo proći dalje i mislimo da imamo šanse. Ne zato što smo dobili ovu skupinu jer i da je bolja skupina – vjerovali bismo u prolaz. Ekipa je do sada pokazala da ima dovoljno kvalitete i da se dobro nose s tipovima momčadi koje smo prošli ili koje smo sada dobili. Mislim da imamo dovoljno snage i energije da Dinamo na kraju zauzme jedno od dva prva mjesta.

Hoće li nastup Dinama u grupi Europa lige utjecati na domaća natjecanja?

– Ritam utakmica bit će dosta naporan. Nakon stanke imamo sedam utakmica u tri tjedna. Imamo širok kadar, to je bitno, svi igrači su već nastupili i mislim da su svi dovoljno kvalitetni da se nose s nadolazećim naporima. Prvenstvo, Kup, Europa liga… svi će dobiti minute, samo svi moraju biti spremni za igru. Mislim da grupa Europa lige neće btii veliki problem jer vjerujem u sve svoje igrače. A to znači da nemam 12 igrača, nego preko 25 igrača.

Komentiraj