BJELICA: “Sve što smo taktički htjeli odraditi smo odradili”

Nogometaši Dinama večeras su nakon sjajne predstave slavili protiv Atalante s 4:0 u prvom kolu ovogodišnje Lige prvaka. Mislav Oršić postigao je tri gola za Dinamo, dok je jednog dodao Marin Leovac.

Trener ‘Modrih’ Nenad Bjelica kazao je za HRT nakon susreta da su se prilagodili protivniku, koji, kako kaže, igra neobičan nogomet. “Procijenili smo da moramo u defanzivi biti apsolutno perfektni i da ćemo onda doći do šansi. Tako je i bilo, u prvom poluvremenu nismo im dali nijednu opasnu situaciju, taj dio je bio perfektan. Sve što smo taktički htjeli odraditi smo odradili. Nekad u trbuhu dobijete osjećaj da trebate to napraviti”, objasnio je svoje poteze Bjelica.

Dodao je kako je od prvog trenutka, kada je vidio kako Atalanta igra, imao osjećaj da baš na taj nčin mora postaviti ekipu. “Bili smo opasni i znali smo da ćemo doći do svojih šansi.Oni sigurno nisu očekivali da ćemo mi promijeniti postavke igre jer nismo nikad igrali ovako. Ali nismo nikad igrali ni protiv protivnika koji igra kao oni i trebalo je hrabrosti da promijenimo sustav koji nam je dosad sjajno funkcionirao. Nisam mogao biti iskren prije utakmice, danas smo ih iznenadili, ali ja sam bio siguran da ćemo u ovom sistemu biti bolji i tako je bilo”, rekao je Bjelica.

O trostrukom srtijelcu Mislavu Oršiću rekao je: “Htjeli smo da Mislav bude iza leđa obrane, da ulazi tamo gdje ga Talijani ne očekuju. On je samo pokazao ono što on je, zato i je reprezentativac”. Pohvalio je i Dinu Perića, za kojeg kaže kako vjeruje da će u budućnosti biti jako važan za Dinamo.

Komentiraj