BJELICA ‘Skupina u kojoj su “Vatreni” daje nam nadu u prolaz’

Trener hrvatskog nogometnog prvaka Dinama Nenad Bjelica komentirao je ždrijeb Europskog prvenstva 2020. godine naglasivši kako nam “skupina daje nadu u prolaz”.

“Radi se o dobroj skupini, jer na toj razini nema više slabih reprezentacija ali niti nepobjedivih,” kazao je Bjelica nakon što je njegova momčad slavila sa 2-1 u Puli protiv Istre 1961.

Bjelica je naglasio kako se “Vatreni” već godinama mogu sa svim nositi.

“Dokazali smo već godinama da se možemo sa svakim nositi. Englezima smo bili tvrd orah, s Česima se možemo također, kvalitetno nositi. Jednostavno, skupina je to koja nam daje nadu da bi mogli proći”, istaknuo je strateg hrvatskog prvaka.

Bjelica se osvrnuo i na igru svoje momčadi koja je slavila zahvaljujući raspoloženima Mislavu Oršiću i Damianu Kadzioru, obojica su uz pogodak upisala i po asistenciju.

“Čestitao bi svojoj momčadi, na zasluženoj pobjedi, ali i Istri na dobroj utakmici. Mislim da smo odradili jednu rutinsku utakmicu u kojoj smo bili bolji iako je Istra u drugome djelu imala dvije dobre šanse do ovog zadnjeg jedanaesterca. Sami smo si malo zakomplicirali završnicu susreta, najprije s izgubljenom loptom, zatim nepotrebnim faulom i nepotrebnim jedanaestercem To je nogomet” – kazao je Bjelica dodavši kako su mu se, kako je rekao “malo prošle kroz glavu sve nesreće koje je imala istra u zadnjih nekoliko utakmica”.

“Dominirali smo utakmicu, fizički jako dobro izgledali i na kraju zasluženo pobijedili” – poručio je Bjelica.

Čestitavši Dinamu na zasluženoj pobjedi trener Ivan Prelec kazao je kako su njegovi igrači u današnjem susretu pokazali puno dobrih stvari ali istodobno i puno propusta.

“Nedorečenost u fazi napada je naš najveći problem. I danas smo u par navrata došli u dobru završnicu ali smo onda neshvatljivo stali. To nas sputava i to ćemo morati riješiti,” ustvrdio je Prelec izraživši žaljenje što je Dinamo oba pogotka postigao nakon dvije velike pogreške pulske obrane.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner