BJELICA PRED DERBI “Bišćan osvježio Rijeku”

Goran Stanzl/PIXSELL

Nakon reprezentativne stanke, nogometaši diljem Europe vraćaju se u klubove, pa tako i u Hrvatskoj. Ovog vikenda ljubitelje očekuje hrvatskog nogometa očekuje poslastica 15. kola između Rijeke i Dinama na Rujevici. Trener Dinama Nenad Bjelica uoči derbija govorio je o stanju u momčadi i subotnjem protivniku.

Ovo nam je već treći derbi, igrali smo protiv Osijeka, Lokomotive i sad Rijeke. To su momčadi koje su u vrhu hrvatskoga nogometa, poslije toga dolazi Gorica koja će opet biti derbi utakmica. Međutim, već smo navikli igrati derbije. Momčad je u vrlo dobrom stanju, svi su zdravi, dobro smo trenirali i nadamo se jakom Dinamu i pobjedi
, rekao je Bjelica.

Usporedio je Bjelica Rijeku s Matjažom Kekom i novim trenerom Igorom Bišćanom.

“Kolega Kek je ostvario povijesne rezultate s Rijekom i uopće ne trebamo napominjati kolika je njegova uloga u ovome što je Rijeka danas. Nakon određenog razdoblja dođe do zamora s obiju strana, u zadnje vrijeme momčad možda nije bila najbolja pod Kekom, ali ima jasne konture i prepoznatljiv stil igre. Bišćan je možda popravio malo atmosferu, osvježio momčad s drukčijim načinom rada, drukčijim pristupom. Uvijek promjena trenera donosi osvježenje. Igraju u sličnom sustavu kao prije, možda na poziciji zadnjih veznih imaju malo ofenzivnije i „igrački“ bolje pojedince, ali sve je to slično kao i pod Kekovim vodstvom. S poboljšanjem atmosfere dolazi do boljih rezultata i sad Rijeka izgleda onako kako svi i očekuju da izgleda”, zaključio je Bjelica, prenosi Dinamova službena web stranica.

Komentiraj