BJELICA “Još nisam niti jednom razgovarao sa izbornikom Dalićem”

HINA

Trener Dinama Nenad Bjelica je za 24 sata dao veliki intervju. Sezona nije loša, dapače?

“Uvijek može bolje, trebamo težiti tome da svakoga dana budemo bolji. Sezona još za nas nije gotova, pred nama su finale Kupa, te nekoliko vrlo važnih prvenstvenih utakmica. Mogu biti zadovoljan i ponosan na sezonu koja je iza nas, nadamo se da ćemo ju završiti u sličnom ritmu kakav smo imali cijele godine. Ali, uvijek se može bolje, da smo ušli u Ligu prvaka i tamo postigli sve ove rezultate bi bilo još bolje, svi bi bili još sretniji. To bi bio level više, sad nam je to cilj sljedeće sezone. Plasman u Ligu prvaka, pa tamo nizati bolje rezultate od onih koje je Dinamo postizao u prethodnim godinama dok je igrao to natjecanje.”

Najbolje i najlošije utakmice sezone?

“Bilo je puno dobrih utakmica, Viktoria Plzen u Maksimiru je bila skoro pa perfektna utakmica, tu nam suparnik nije ništa napravio. I protiv Benfice doma smo bili skoro pa perfektni, a među najboljim utakmicama mogu još izdvojiti domaće oglede s Fenerbahčeom (4-1), Osijekom (3-0) i Rijekom (3-1). A najslabija utakmica? Možda nam je ona u Plzenu bila jedna od lošijih u Europu, a od domaćih mogu izdvojiti onu u Kupu protiv Sloge iz Mravinaca i prvu prvenstvenu s Rudešom. To smo se mučili, sve je bilo na dosta slabom nivou, ne bih volio da ponavljamo takva izdanja.”

Dugo se čekala ta vaša odluka o novom ugovoru, što je na kraju presudilo da i dalje ostanete u Dinamu?

“Presudile su dvije stvari, prvo želja Dinama da ja tu ostanem. Dinamo je od svih zainteresiranih strana bio najuporniji i najviše je želio Nenada Bjelicu za trenera, a to je meni jako važno. Drugo je moja obitelj koja je u Zagrebu uz mene, sada jako puno vremena provodimo zajedno. I to nema cijenu. Znate moju karijeru i način na koji sam živio zadnjih 11 godina, puno vremena u periodu nisam proveo s obitelji, a to vrijeme sada na neki način vraćam. Ove sam godine puno bio s obitelji, tako će biti i dogodine, i to je jedan od velikih razloga zašto sam odlučio ostati u Dinamu. Ali, u Dinamu osjećam veliko poštovanje i respekt, to mi je bilo jako važno.”

Kakav je vaš odnos s izbornikom Zlatkom Dalićem?

“Iskreno, ja još nisam niti jednom razgovarao sa Zlatkom Dalićem. Možda je to kritika, možda nije, ali da kažem drugačije – lagao bih. Nisam razgovarao niti s njegovim pomoćnicima. Puno sam pričao sa slovenskim ili poljskim, ali još nikada s hrvatskim izbornikom. Jednostavno, Dalić i ja nemamo nikakvu komunikaciju. Je li to normalno ili nije, procijenite sami. Žao mi je zbog toga, izuzetno ga poštujem, kao i sve njegove dosadašnje rezultate. Od srca mu čestitam na svemu što je postigao s Hrvatskom, ali iz nekog mog kuta izostanak komunikacije s hrvatskim trenerima je i nedostatak respekta prema svima nama. Puno trenera u Hrvatskoj postiže lijepe rezultate, vjerujem da svi skupa zaslužujemo malo više respekta. I to je moja jedina zamjerka prema njemu. Ne znam da li nema vremena ili smatra nepotrebnim komunicirati s nama, to je njegova odluka i ja ju poštujem”, između ostalog rekao je Bjelica za 24 sata.

Komentiraj