Bjelica: “Dosta dobro poznajem Pogon, dobili smo najtežeg suparnika”

Osijek će europski put u Konferencijskoj ligi započeti dvoboj s poljskim Pogonom iz Szczecina. Riječ je o momčadi koja je prošle sezone završila na trećem mjestu Ekstraklase, a važan kotačić u momčadi su hrvatskoj javnosti dobro poznati Dante Stipica i Alexander Gorgon. Poljsku ligu odlično poznaje i trener Bijelo-plavih Nenad Bjelica koji je radio u Lechu iz Poznana, a nakon ždrijeba je za službene stranice viceprvaka Hrvatske rekao:

– “Što je tu je. Sigurno smo dobili najtežeg suparnika od svih koje smo mogli dobiti. Znamo da su kvalitetni pa ćemo se dobro pripremiti za njih. Dosta dobro poznajem tu momčad jer sam ih pratio, znam trenera, pa Alexandera Gorgona koji je igrao za Rijeku a danas je jedan od njihovih boljih pojedinaca i Dantea Stipicu koji je bio vratar Hajduka. Zadnje dvije, tri godine igraju stvarno na visokoj razini, momčad su koju maksimalno respektiramo. To je suparnik kojeg smo po kvaliteti momčadi mogli dobiti i u trećem pretkolu. Možda nemaju mogućnost igranja europskih utakmica, međutim radi se o jako dobro posloženom klubu, imaju kontinuitet struke. Znamo otprilike što mogu i kako igraju, pripremit ćemo se na najbolji mogući način i pokušati proći dalje. Nadam se da će svi igrači koji se trebaju priključiti pripremama doći zdravi i da ćemo 22. srpnja biti spremni.

Plesu kuglica je odlučio da će Osijek prvu utakmicu koja se igra 22. srpnja gostovati u Poljskoj dok je uzvrat predviđen tjedan dana kasnije u Gradskom vrtu:

– “Mislim da je bolje igrati drugu utakmicu kod kuće. Nekoliko puta sam igrao u Szczecinu s Lechom, bilo je različitih rezultata, pobjeda i poraza. Znam i da grade stadion, imat će predivno zdanje, nadam se da će biti publike i u Szczecinu i u Osijeku i da će nas naša publika voditi do pobjede.”, zaključio je Bjelica.

Osijek, Rijeka i Hajduk saznali potencijalne suparnike u Konferencijskoj ligi

Komentiraj