BJELICA ‘Bitno je ovako pozitivno krenuti u sezonu’

Praktički cijelu utakmicu smo imali kontrolu igre, veći posjed lopte i bolje prilike. Bili smo bolja momčad i zasluženo smo pobijedili, kazao je trener Dinama Nenad Bjelica nakon što su ‘modri’ pobijedili Rijeku sa 1-0 i osvojili hrvatski Superkup.

“Rijeka je nam je zaprijetila tek nakon isključenja Lovre Majera u završnici utakmice,” dodao je strateg hrvatskog prvaka.

Pogodak odluke zabio je Amer Gojak u 42. minuti, a Dinamo je od 84. minute igrao s igračem manje nakon što je isključen Lovro Majer i to nakon svega tri minute provedene na terenu.

Dinamu je to šesti naslov pobjednika Superkupa, a zanimljivo bio je to prvi Superkup nakon 2014. kada je Rijeka na Kantridi pobijedila Dinamo sa 2-1. Razlog tome bile su ‘dvostruke krune’, u tom razdoblju Dinamo je tri puta osvojio dvostruku krunu (2018, 2016, 2015), a Rijeka jednom.

“Bitno je ovako pozitivno krenuti u sezonu. Uzdrmao nas je poraz od Rijeke u Kupu. No Rijeka je tada bila bolja, kao što smo mi bili bolji večeras. Kada vam druga najbolja momčad u prvenstvu ne pukne po golu do 80. minute onda morate biti zadovoljni.”

Dinamo je od 84. minute igrao s igračem manje nakon što je isključen Lovro Majer i to nakon svega tri minute provedene na terenu. Mladi veznjak ‘modrih’ ušao je u igru u 81. minuti, a tri minute kasnije morao na je ‘hlađenje’. Prvi žuti je zaradio zbog udaranja ramenom suparnika, a drugu javnu opomenu zbog oštrog prekršaja.

“Lovro je ušao premotivirano u utakmicu. Nažalost, zaradio je dva brza žuta kartona,” dodao je Bjelica.

Dinamu sada slijedi nekoliko dana mira do petka i otvaranja Prve HNL i susreta protiv Lokomotiva, a potom slijede i prva europska iskušenja.

“U idući petak nam slijedi utakmica protiv Lokomotive. Samo nas to zanima, idemo iz utakmice u utakmicu,” zaključio je Bjelica.

Njegov kolega sa suparničke strane Igor Bišćan čestitao je Dinamu na pobjedi poručivši kako je pobjeda ‘modrih’ bila zaslužena.

“Dinamo je na kraju zasluženo pobijedio. Imali su kontrolu i posjed lopte, nije bilo puno prilika i pobijedili su za taj jedan gol,” kazao je Bišćan dodavši: “Pri kraju utakmice imali smo neke situacije koje su mirisale na nešto opasnije, ali nismo zabili i Dinamo je pobijedio.”

Rijeka je započela utakmicu zatvorenom formacijom s gustim blokom i priliku je tražila iz kontri. Međutim, nakon primljenog gola morala se otvoriti, ali bez uspjeha.

“Dobro smo djelovali u bloku, takav je bio i plan. Igrati zatvorenije, a potom iz bloka krenuti prema naprijed. Sve do primljenog gola. Tada smo mijenjali sustav i u zadnjih 15 minuta smo bili opasniji,” istaknuo je Bišćan.

Komentiraj