Bivši voditelj Trumpove kampanje predaje se FBI-u

epa

Paul Manafort, bivši voditelj kampanje američkog predsjednika Donalda Trumpa, u ponedjeljak je pozvan da se preda saveznim vlastima, javljaju američki mediji i dodaju da se radi o prvim optužnicama u istrazi o mogućoj umiješanosti Rusije u predsjedničke izbore 2016..

Očekuje se da će se Manfort predati saveznim vlastima, objavili su CNN i New York Times pozivajući se na izvor blizak tom slučaju.

Radi se o prvim optužnicama u istrazi posebnog savjetnika ministarstva pravosuđa Roberta Muellera koji je zadužen za istragu o navodnom miješanju Moskve u izbore na kojima je pobjedio Trump.

Mediji također javljaju i da je bivši Manafortov suradnik, Rick Gates, pozvan da se preda vlastima.

Šezdesetosmogodišnji Manafort bio je voditelj Trumpove predsjedničke kampanje od lipnja do kolovoza 2016., a ostavku je podnio nakon izvješća da je ilegalno primio milijune od proruske političke stranke u Ukrajini.

Mueller već neko vrijeme istražuje njegove financijske transakcije u posao s nekretninama i njegov rad za političku grupaciju Stranku regija koja je podržavala bivšeg ukrajinskog čelnika Viktora Janukoviča.

Gates je dugogodišnji Manafortov poslovni partner i povezan je s mnogim zajedničkim ruskim i ukrajinskim oligarsima.

Trump opetovano niječe optužbe za udruživanje s Rusima, a istragu je nazvao “lovom na vještice”.

Komentiraj