Photo by Spencer Platt/Getty Images

BIVŠI VELEPOSLANIK SAD-a: Mislim da bi Vesna Pusić bila izvrsna tajnica UN-a

Peter Galbraith, bivši veleposlanik SAD-a u Hrvatskoj izjavio je za N1 kako će doći samo na proslavu obljetnice Oluje u Zagrebu, napominjajući kako je važno shvatiti da je ta operacija pokrenuta zbog Ratka Mladića i Srebrenice.

“Da nije napao Srebrenicu i masakrirao mladiće i muškarce u Srebrenici Hrvatska ne bi pokrenula vojnu akciju. Hrvatska vojska je krenula jer je Mladić nakon zauzimanja Srebrenice i Žepe napao Bihać i to bi bila humanitarna katastrofa. S druge strane Hrvatska već objektivnije gleda na događaje nakon Oluje, sistematsko pljačkanje, paljenje srpskih domova i Tuđmanov trud da se Srbi ne mogu vratiti jednom kada odu”, rekao je Galbraith.

“Mislim da bi Vesna Pusić bila izvrsna glavna tajnica Ujedinjenih naroda. Osoba je s izvrsnim životopisom u humanitarnim pitanjima, borac je za ljudska prava, trudila se oko pomirbe u regiji. I naravno, vrijeme je da istočna Europa dobije to mjesto. No, njezinu kandidaturu sponzorira hrvatska Vlada, a ne privatne osobe”, odgovorio je Galbraithna pitanje da mkomentira informacije prema kojima ga je Vesna Pusić angažirala kao savjetnika u utrci za novog glavnog tajnika.

Komentiraj