Screenshot/YouTube

Bivši tjelohranitelj bin Ladena u Njemačkoj prima socijalnu pomoć

Bivši tjelohranitelj Osame bin Ladena, Sami A., već godinama mirno s obitelji živi u Bochumu i prima socijalnu pomoć zato što je njemački sud odlučio da ga se ne smije protjerati u rodni Tunis, pišu njemački mediji u utorak.

Stranka Alternativa za Njemačku (AfD) postavila je upit o njemu pokrajinskoj vladi Sjeverne Rajne Vestfalije, koja je priopćila da Sami A. mjesečno prima preko tisuću eura državne pomoći. Tomu treba pridodati i oko 150 eura po djetetu i druge oblike pomoći.

Tunižanin Sami A. od 1997. živi u Njemačkoj i slovi kao opasna osoba koja je pod stalnom prismotrom i svakodnevno se mora javljati policiji.

Godine 2012. njemački sud je odlučio da Sami A. ne može biti protjeran u Tunis jer da mu tamo prijeti mučenje i nehumano postupanje.

Sami A. je u Njemačku stigao na studij, ali je od 1999. nekoliko godina boravio u džihadističkim kampovima u Afganistanu gdje je napredovao do pozicije jednog od tjelohranitelja terorističkog vođe Osame bin Ladena.

Gradske vlasti u Bochumu u nekoliko navrata su pokušale ukinuti boravišnu dozvolu Samiju A., ali je svaki put odluka morala biti povučene zbog presude u korist tuniškog državljanina koji je u međuvremenu dobio četvero djece.

“Njemački zakon o azilu ovdje se zloupotrebljava do maksimuma: mi moramo novcem od poreza financirati jednog terorista zato jer ga ne smijemo protjerati”, rekao je za dnevnik Bild demokršćanski političar Eckhardt Rehberg.

Komentiraj