Bivši šef krim-policije dobio otkaz jer je službenim vozilom namjerno udario auto bivše partnerice

Nekadašnji šef krim-policije PU primorsko-goranske Željko Kruneš u srijedu je dobio otkaz.

Nepravomoćnom odlukom Disciplinskog suda MUP-a izrečena mu je mjera prestanka službene dužnosti, potvrdio je Telegramu Krunešov odvjetnik Saša Jelušić.

Otkaz dolazi punih šest godina od kada je Kruneš, prema sumnjama tužiteljstva, u lipnju 2015. pokušao organizirati ubojstvo unuka poduzetnice s kojom se sporio oko poslovnog prostora u Rijeci, te tri godine kada je službenim automobilom udario u vozilo svoje nekadašnje ljubavnice, koja je tu njegovu namjeru prokazala.

Za što se tereti Kruneš?

Upravo zbog nedopuštenog korištenja službenog vozila van radnog vremena, te namjernog nalijetanja na automobil bivše intimne partnerice, Kruneša je danas Disciplinski sud proglasio krivim. Kazneni postupak protiv njega zbog poticanja na pokušaj ubojstva unuka poduzetnice još vodi Županijsko državno odvjetništvo u Puli.

Telegram doznaje da je istraga okončana prije nekoliko dana, te se čeka hoće li državno odvjetništvo podići optužnicu ili odbaciti slučaj.

Kruneš je u veljači prošle godine smijenjen s funkcije načelnika kriminalističke policije PU primorsko-goranske. Bio je premješten u Policijsku postaju u Crikvenici, a sada dobiva i otkaz.

Na ovu odluku Kruneš ima pravo uložiti žalbu.

Komentiraj