Hina

BIVŠI ŠEF KONZUMA O TODORIĆU ‘Netko će završiti u zatvoru’

Drago Munjiza, bivši predsjednik Uprave Konzuma, gostujući na N1 televiziji, komentirao je komunikacijsku ofenzivu na Todorićevom blogu. Između ostaloga, rekao je kako misli da će netko završiti u zatvoru.

“Todorić je ova 3-4 mjeseca došao do nekih saznanja gdje je promijenio mišljenje. On je potpisao ovaj poziv Vlade za izvanrednu upravu. Ovo je novi iznenađujući način komunikacije za tu osobu. On se vjerojatno tu još uči. On tvrdi, ako maknem pravne i političke aspekte tog bloga, da je promet Agrokora pao 20 posto u odnosu na lani, a to je stvarno loše ako je istina. Ako je to točno, vjerovnici mogu biti zabrinuti, kaže Munjiza.

“On je bio gospodar i percipiran je kao najmoćniji čovjek u regiji. I otac kad sinu prepušta firmu, čini mu se da bi to moglo bolje ili drugačije. Mislim da je ovo sve jedna velika spekulacija dok ne dođu podaci koliki su stvarni dugovi te da li promet raste ili pada”, rekao je za N1.

Komentirao je i razlog Todorićevog naglog pojavljivanja u medijma.

“Prošli tjedan se u novinama pojavio tekst tko bi mogao preuzeti djelove Agrokora. Vjerujem da je to povod. Nije uzrok, ali je povod. Uzrok je što će netko drugi raditi reviziju, nekakava kuća s kojom on ne upravlja, nego sam promatra što se dešava”, rekao je.

Na upit je li prepustio upravljanje državi pod pritiskom, rekao je kako misli da Todorić nije imao izbora.

“Mislim da tada nije imao izbora. On je bio odlučan, koncizan čovjek tako da ga ne mogu neozbiljno doživjeti, ali u 11 godina čovjek ostari i promijeni se. Sigurno je to dragovoljno potpisao”, smatra Munjiza.

Kaže kako ne misli da će tužbe išta promijeniti, ali da su teške optužbe s jedne i druge strane.

“To su teške optužbe s jedne i duge strane. S jedne strane on je optužen da nije normalan, s druge stane on optužuje za teški kriminal. Mislim da će tu netko završiti u zatvoru i nemoguće je da to prođe samo tako”, rekao je Munjiza.

Komentiraj