Bivši nogometaš Zadra i Rijeke bježao policiji s preko 200 km/h, u autu imao kokain

Policijska uprava zadarska otkrila je identitet muškarca koji je u noći sa subote na nedjelju Zadrom bježao od policije. Riječ je o Josipu Modriću (41), policiji otprije poznatom zbog počinjenja niza kaznenih djela povezanih s drogom i nasiljem, javlja Zadarski.hr.

Poznat policiji i osuđivan zbog droge

Bivši nogometaš Zadra i Rijeke je 2010. na Županijskom sudu u Zadru osuđen na 25 mjeseci zatvora zbog kupoprodaje kokaina. Godine 2016. policija je kazneno prijavila Modrića zbog iznuđivanja 38-godišnjaka iz Kožina. Modrić je 2007. godine priveden zbog osnovane sumnje da je zapalio vozila u vlasništvu odvjetnika Davora Buljana.

Ignorirao policijsku kontrolu, bježeći 200 km/h

U nedjelju oko 1:30 Modrić nije stao na punktu prometne policije u Ulici Kažimira Zankija, a kad su ga htjeli zaustaviti, ignorirajući zvučne i svjetlosne signale, on se nastavio kretati vozeći BMW švicarskih registarskih oznaka, brzinom od 116 km na sat (dozvoljeno je 50 km/h).

Nakon toga je skrenuo na cestu prema Viru, pri čemu je naglo povećavao brzinu kretanja oglušujući se i dalje na upozorenja policijskog vozila da se zaustavi, vozeći više od 200 km/h. Potom se polukružno okrenuo kod mjesta Petrčane preko pune uzdužne crte na kolniku te ponovno naglo povećao brzinu, nastavivši vožnju kroz Kožino prema Zadru. Automobil je potom ostavio na parkiralištu na području Borika i udaljio se iz vozila.

Odbio testiranje na droge

Policija je BMW prevezla u krug PU zadarske te je u jutarnjim satima nad Modrićem provedeno kriminalističko istraživanje. Tom prilikom je odbio testiranje na prisutnost droga, dok je izvršenom pretragom vozila pronađeno oko 0,2 grama droge kokain koja mu je oduzeta.

Nakon provedenog istraživanja Modrić je priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja prekoračenje brzine u naseljenom mjestu, naglo startanje, ne postupanje po naredbama policijskih službenika, ne poštivanje prometnog znaka, odbijanje testa na droge iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Sud mu je odredio mjeru zadržavanja u zatvoru u trajanju od 15 dana, nakon čega je predan u zatvor u Zadru.

Komentiraj