Bivši nogometaš Hajduka Ivo-Valentino Tomaš preminuo u 26. godini

Bivši nogometaš Hajduka Ivo-Valentino Tomaš tragično je preminuo u utorak, potvrdili su iz kluba Baška Voda Urania u kojem je aktivno igrao.

Tomaš je karijeru započeo kao veznjak u matičnom klubu Urania, potom je nosio dres Zmaja iz Makarske odakle je stigao u Hajdukove mlađe uzraste. Bio je dio kadetske momčadi Hajduka koja je u sezoni 2009./10., osvojila Hrvatski nogometni kup, kao i juniorske ekipe koja je sezoni 2011./12. postala prvak Hrvatske.

Za seniorsku momčad Hajduka odigrao je ukupno 29 utakmica i postigao četiri zgoditka. Debitirao je u prvenstvenom susretu protiv Karlovca u Splitu, 7. travnja 2012., kada je Hajduk slavio s 1:0. Bio je dio momčadi Hajduka koja je u sezoni 2012./13., osvojila Hrvatski nogometni kup. Prvoj momčadi splitskog kluba priključio ga je bugarski trener Hajduka Krasimir Balakov.

Nakon odlaska iz Hajduka Tomaš je nosio dres Dugopolja, potom je igrao u Njemačkoj te ponovno u Uraniji iz Baške Vode. Za Hajduk je dvaput nastupio u europskim utakmicama.

“O posljednjem ispraćaju našeg bivšeg nogometaša Ive-Valentina Tomaša, javnost će biti na vrijeme obaviještena”, priopćili su jutros iz Hajduka.

Komentiraj