Bivši ministar policije otkriva kada se takve informacije prosljeđuju premijeru

Bivši SDP-ov ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić načelno drži stranu Zoranu Milanoviću, no objašnjava da je on informacije dobivao, a onda ih i proslijeđivao premijeru, tek po završetku kriminalističkog istraživanja.

”Ministar unutarnjih poslova je osoba koja se ne smije miješati u rad policije, ali dobije informaciju o tome da je dovršeno kriminalističko istraživanje. Pustite vi što je početak, oni koji znaju struku, znaju što je dovršeno kriminalističko istraživanje. Policiju koordinira DORH. Po toj informaciji naravno da ministar unutarnjih poslova s obzirom na djelokrug rada, naravno da sam ja jedan od čelnika unutar tijela u kojemu je premijer osoba koju moram informirati o tome i on bi takvu informaciju dobio. Ne ulazi se u detalje, nemate pravo promijeniti tijek, ali se ne može dogoditi da predsjednik Vlade bude iznenađen ili ne zna za tako nešto”, kazao je Ostojić za RTL Danas.

Kada se takva informacija prosljeđuje premijeru?

”Kad je to moguće, dovršetak krim istraživanja. Glavni ravnatelj vas izvijesti da se takva i takva stvar radila, da je bila koordinirana od strane USKOK-a, ne dirate se u njihov posao, tu informaciju prenosite premijeru.”

2013. su bili lokalni izbori, a Marina Lovrić Merzel uhićena je 2014. godine.  Ostojić kaže da on tada nije znao za istragu jer se ne bavi takvom informacijom kao ministar, nego policija i USKOK.

“Ne može vas zateći informacija da je netko uhićen, a da tu informaciju koju ima policija, ne znate”, zaključio je.

Komentiraj