Bivši kolega tvrdi da su se Chauvin i Floyd ‘dobro poznavali’ i ranije se sukobljavali

Derek Chauvin i George Floyd “dobro su se poznavali”, jer su istodobno radili kao izbacivači u jednom klubu, tvrdi njihov bivši kolega, pa obitelj ubijenog crnca zahtijeva zaoštravanje optužnice protiv bijelog policajca Chauvina, tvrdeći “da je znao tko je bio George Floyd”, javila je američka televizijska mreža CBS.

David Pinney, koji je radio u klubu kada i Floyd i Chauvin, izjavio je CBS-u kako je Chauvin “prilično dobro” poznavao Floyda. Tvrdi da su njih dvojica imali i sukoba, što je “imalo veze s tim što je Derek bio iznimno agresivan prema nekim izbacivačima, što je bio problem”, izjavio je Pinney.

Maya Santamaria, vlasnica kluba u Minneapolisu u kojem su sva trojica radila, izjavila je CBS-u da su i Chauvin i Floyd radili utorkom navečer. Smatra da se Chauvin “bojao” crnaca i “bio zastrašen” njima, ali nije objasnila zašto.

Nakon tih informacija, obitelj Georgea Floyda zatražila je prekvalificiranje optužnice protiv Chauvina u najteži oblik ubojstva, jer vjeruju da je ubojstvo “bilo djelomice osobno”. Odvjetnik obitelji objasnio je kako “vjeruju da je Chauvin znao tko je George Floyd”.

Bijeli policajac Derek Chauvin usmrtio je Floyda 25. svibnja nakon što mu je, uz pomoć trojice kolega, duže od osam minuta koljenom prikliještio vrat dok je žrtva bespomoćno ležala na podu. Uhićen je tek nakon nekoliko dana, kao i ostala trojica policajaca, tek nakon što je ubojstvo izazvalo goleme prosvjede diljem Amerike.

Prosvjedi ne slabe, nego se šire diljem svijeta. U posljednjih petnaestak dana uzrokovali su, među ostalim, dramatičan pad popularnosti američkog predsjednika Donalda Trumpa, koji u predizbornim anketama prvi put zaostaje za demokratskim kandidatom Joeom Bidenom.

Komentiraj