Bivši haaški tužitelj: “Putin će do kraja života biti zločinac, a Ukrajini se može dogoditi isto što i BiH”

“Vladimir Putin bit će do kraja svog života označen kao traženi ratni zločinac”, kazao je u ponedjeljak bivši haaški tužitelj koji je vodio postupak protiv Slobodana Miloševića, britanski pravnik Geoffrey Nice.

“Moguće je, uzme li se u obzir promjena režima u Moskvi, da bi oni koji bi mogli svrgnuti i zamijeniti Putina mogli pomisliti da je bolje da to naprave sad kad znaju da njihovu zemlju vodi neko tko je osumnjičen kao zločinac”, rekao je Nice.

“Sasvim je vjerojatno da će ovo na okupu održati i savez drugih zemalja koje podržavaju Ukrajinu. One će nastaviti sa svojom podrškom Ukrajini, jer kako drukčije mogu odlučiti kad nalog Međunarodnog kaznenoga suda pokazuje da je to užasan rat koji vodi čovjek za kojeg se tvrdi da je kriminalac”, pojasnio je bivši haaški tužitelj za Avaz.

Između rata u Ukrajini i rata u Bosni i Hercegovini postoji sličnost, naglasio je tužitelj balkanskog krvnika.

“Bosanski muslimani bili su potpuno nevini. S vremenom je Republici Srpskoj i Srbiji omogućeno da iznesu svoje argumente o moralnoj istovjetnosti između bosanskih Srba, same Srbije i bosanskih muslimana. I to je bilo vrlo štetno za BiH. Ista stvar bi se mogla dogoditi i s Ukrajinom”, zaključio je Geoffrey Nice.

 

Komentiraj

nacional banner
nacional banner