Bivši dostavljač frižidera i igrač lokalnih klubova Junior Messias potpisao za Milan

Zadnji dan prijelaznog roka nogometaša donio je niz skupih i zvučnih transfera, ali jedan je posebno zanimljiv. Dosadašnji član Crotonea, 30-godišnji Brazilac Junior Walter Messias prešao je u veliki AC Milan, u transferu koji se sastoji od posudbe na godinu dana plaćene 2.6 milijuna eura uz mogućnost transfera odnosno otkupa na kraju sezone od 5.4 milijuna eura.

Ono što je najvažnije u priči je činjenica da je Messias u ranijim godinama igrao amaterski ili maksimalno polu-profesionalno. Messias je u Italiju iz Brazila stigao 2011. godine, a igrao je iz hobija na poziciji ofenzivnog veznog za lokalne nižerazredne klubove a za život je zarađivao radeći razne poslove, od onih najtežih na gradilištima do dostavljanja frižidera i perilica za rublje, sve dok ga 2015. godine nije zapazio bivši igrač i trener Torina Ezio Rossi i nagovorio ga da se okuša u članu talijanske Serie D Casaleu. Nakon jedne sezone prelazi u također četvrtoligaša Chieri Calcio, a zatim 2017. u Gozzano, s kojim je ušao u Serie C.

Gozzano je odmah u prvoj godini ispao natrag u Serie D, a Messias je u te dvije sezone u 51 utakmici zabio 23 gola, što nije promaklo jačim klubovima. Tadašnji član Serie B Crotone je u siječnu 2019. kupio Messiasa za 400 tisuća eura i ostavio ga do kraja sezone na posudbi u tom klubu. Crotone je u sezoni 2019/20 osigurao ulazak u najviši rang talijanskog nogometa, a Messias je upisao po 6 golova i asistencija. Sezona u Serie bila je još bolja za Brazilca, iako je Crotone ispao u Serie B, Messias je u prošloj sezoni upisao 9 golova i 6 asistencija i u 30. godini još više skrenuo pažnju na sebe. Htio ga je Sassuolo, ali je ipak potpisao za veliki AC Milan, pa sada ponosni Junior Walter Messias može reći da je u tri sezone prešao put od Serie D do Lige prvaka, od dostavljača frižidera do igrača za kojeg je veliki AC Milan iskrcao ozbiljne milijune eura.

Komentiraj