Bivši direktor Rijeke postao prokurist Osijeka

Nastavljaju se kadrovske promjene u vodstvu NK Osijek. Nakon što je Ferenc Sakalj preuzeo mjesto predsjednika kluba umjesto Ivana Meštrovića i nakon što su u Nadzorni odbor kluba umjesto Zlatka Andrića i Damira Gojanovića imenovani Dražen Nimčević i Janoš Andoči administracija Bijelo-plavih je pojačana je s Vladimirom Čoharom koji je imenovan prokuristom društva.

Čohar je dolaskom Damira Miškovića u HNK Rijeku u prosincu 2013. godine imenovan za direktora kluba te je na toj poziciji ostao do srpnja 2018. godine kada ga je zamijenio Luka Ivančić. Prethodno je radio u školi nogometa riječkog prvoligaša, a skoro 20 godina je proveo u odbojci gdje je kao sportski direktor ŽOK Rijeka osvojio četiri naslova prvaka Hrvatske.

47-godišnji Riječanin je tako bio prvi operativac kluba za vrijeme gradnje kampa i stadiona na Rujevici te u periodu kada je Rijeka osvojila naslov prvaka, dva kupa i superkup te je u dva navrata igrala grupnu faze Europske lige. Sin je Drage Čohara, bivšeg nogometaša, trenera i sportskog direktora Rijeke. Uz hrvatski govori i talijanski, njemački i engleski jezik.

U Gradskom vrtu odnosno na Pampasu će obavljati funkciju prokurista što znači da će biti osoba koja unutar danih ovlaštenja sklapa ugovore i druge poslove ispred društva, zastupa je i odgovara upravi, NO-u i skupštini društva, sudjeluje u formuliranju strateških ciljeva i poslovnih planova, koordinira aktivnosti s nižim menadžmentom, nadzire poslovanje i aktivnosti unutar tvrtke, odgovara za zakonitost poslovanja tvrtke.

Komentiraj