Bivši demokratski kongresnik osuđen zbog slanja golih slika maloljetnici

EPA/ANDREW GOMBERT

Bivši američki kongresnik Anthony Weiner, favorit za gradonačelnika New Yorka 2013. prije nego su mu karijeru uništile bludne fotografije koje je razmjenjivao putem društvenih mreža, u ponedjeljak  je osuđen na 21 mjesec strogog zatvora.

Poznat po svom političkom djelovanju, ali i po braku s glavnom savjetnicom Hillary Clinton Humom Abedin, Weiner (53) rukama je sakrio lice i briznuo u plač nakon što mu je pročitana presuda.

Sutkinja saveznog suda Manhattana Denis L. Coteproglasila ga je krivim zbog slanja opscenih fotografija maloljetnici mlađoj od 16 godina.

Supruga optuženoga, koja je pokrenula brakorazvodnu parnicu, nije došla na sud. Oni su roditelji petogodišnjeg dječaka.

Weiner se dopisivao sa stotinama žena i slao i primao tisuće poruka.

Nakon prvog skandala zbog slanja seksualnih poruka dao je u lipnju 2011. ostavku na mjesto zastupnika u Kongresu. Javno se ispričao i opet zadobio povjerenje i simpatije te je 2013. postao favorit za gradonačelnika New Yorka.

Ubrzo su otkrivene nove informacije o njegovom ostalim bludnim porukama. Nakon što ga je mjesecima podržavala, Huma Abedin je u kolovozu 2016. objavila da ga napušta kada su objavljene njegove nove kompromitirajuće fotografije koje je slao jednoj ženi.

Komentiraj