Bivšem gradonačelniku Kovaču ukinut saborski imunitet: Nakon pretresa kuće je uhićen

Mandatno imunitetno povjerenstvo (MIP) Sabora je na zahtjev DORH-a jednoglasno ukinulo imunitet Kovaču, kojeg se sumnjiči da je izmislio prijetnje u predizbornoj kampanji za lokalne izbore. Istražitelji su krenuli u pretres njegova doma i drugih prostorija. Po uobičajenoj praksi, MIP uvijek kada to traži DORH skida imunitet zastupniku.

USKOK je od Mandatno-imunitetnog povjerenstva tražio odobrenje za pokretanje kaznenog postupka, lišenje slobode i određivanje istražnog zatvora za Stjepana Kovača. Sumnjiče ga za kazneno djelo trgovine utjecajem, a objašnjavaju da bi na slobodi mogao ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke te skrivanje i uništenjem materijalnih dokaza.

Oko 17 sati, javlja dnevnik.hr, pred Kovačev dom stiglo je nekoliko policijskih vozila..Pretpostavlja se da je Kovač kod kuće te da je vjerojatno u tijeku pretres kuće. Ubrzo je Kovač uhićen.

U petak ujutro u velikoj akciji USKOK-a i policije uhićeno je više osoba, među kojima je i međimurski župan Matija Posavec, a bivši čakovečki gradonačelnik i saborski zastupnik Stjepan Kovač je pod istragom.

Kovač o akciji USKOK-a: “Ne znam o čemu se radi, normalno se krećem po Čakovcu”

U velikoj akciji policije i USKOK-a uhićen je aktualni međimurski župan Matija Posavec, a saborski zastupnik i bivši gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač pod istragom je.

USKOK se oglasio nakon uhićenja priopćenjem u kojem su potvrdili da je pod istragom više osoba, među kojima su i službene osobe. ”Za sada se može potvrditi da se među osobama u odnosu na koje se provode navedene radnje nalazi i saborski zastupnik za kojeg je od Hrvatskog sabora zatraženo skidanje imuniteta”, napisali su.

Uz župana Matiju Posavca i SDP-ovog saborskog zastupnika, bivšeg čakovečkog gradonačelnika, Stjepana Kovača akcijom policije i Uskoka u Međimurju obuhvaćena su i po dvojica suosumnjičenih u svakom od ta dva nepovezana slučaja.

Prema neslužbenim informacijama uz Posavca je osumnjičen županijski pročelnik Milorad Novković s kojim je navodno dogovarao natječaje za poslove, ali i predsjednik upravnog odbora Županijske uprave za ceste Međimurske županije Josip Kobal. On je županu navodno dao mito kako bi mu osigurao još jedan mandat u upravnom odboru, a mediji navode da je riječ o 10.000 kuna.

U drugom slučaju saborski zastupnik i bivši čakovečki gradonačelnik Kovač suosumnjičen je s međimurskim policajcem Mariom Severom te prijateljem Damirom Ledenčanom koji mu je nakon dogovora slao “prijeteće poruke”. Cilj im je, kako se doznaje, bio da otkriju tko stoji iza stranice koja je o Kovaču negativno pisala uoči posljednjih lokalnih izbora u svibnju.

Kako bi otkrili tko je napravio strancu s koje su kritizirali Kovača dogovorili su da će mu Ledenčan poslati prijeteće poruke koje će potom prijaviti policiji. Osumnjičeni policajac pritom je navodno tražio da on vodi taj slučaj kako bi o svemu obavještavao Kovača.

Komentiraj