EPA/RUNGROJ YONGRIT

Bivša tajlandska premijerka u egzilu mogla bi se nalaziti u Dubaiju

Bivša tajlandska premijerka Yingluck Shinawatra, u egzilu kako bi izbjegla suđenje, mogla bi se nalaziti u Dubaiju gdje njezin brat Thaksin ima luksuznu rezidenciju, rekao je u subotu visoki dužnosnik njezine stranke.

Špekulacije se šire u Tajlandu o mjestu na kojem se nalazi Yingluck Shinawatra koja u petak nije došla na čitanje presude i otada se o njoj ništa ne zna.

“Mogla bi se nalaziti u Dubaiju”, kazao je neimenovani visoki dužnosnik njezine stranke.

Ondje je njezin bogati brat Thaksin, nekadašnji premijer, svrgnut vojnim državnim udarom 2006., pronašao sklonište 2008., također bježeći od pravosuđa. Tamo provodi dio godine ali puno putuje, u Aziju i Europu.

U subotu su se tajlandske novine pitale o odredištu njezina egzila. Njezino posljednje javno pojavljivanje u Tajlandu bilo je u srijedu u budističkom hramu u Bangkoku.

Dan kasnije je putem Facebooka pozvala svoje pristaše da ne idu na izricanje presude na Vrhovni sud jer strahuje od nasilja. U objavi se vidi odjevena u crno na neodređenom mjestu.

Po dužnosnicima stranke napustila je zemlju još u srijedu. Brojni lokalni mediji spominjali su odlazak prema susjednoj Kambodži.

Mediji spekuliraju da je njezin odlazak dogovoren s vladajućom vojnom huntom.

Komentiraj