Bivša supruga 51-godišnjeg Zadranina, koji je u četvrtak na Županijskom sudu u Zadru osuđen na 40 godina zatvora zbog dugogodišnjeg silovanja rođene kćeri s kojom je dobio i dijete te psihičkog i fizičkog maltretiranja šestero djece i supruge, razgovarala je s novinarom Slobodne Dalmacije.

Zadarski Fritzl svoju je najstariju kćer počeo silovati u dobi od 12 godina i nije prestao sve do prošle godine kada je odveden u istražni zatvor, a njoj je bilo 27 godina. U tom razdoblju silovao ju je više od 1500 puta i svaku put je, prema obrazloženju presude suca Borisa Radmana, svršio u njoj.

U namjeri da dobiju komentar nekog od članova obitelji, koja je tijekom 15 godina bila izložena monstruoznom i bestijalnom zlostavljanju od strane poremećenog, agresivnog i dominantnog oca, novinari Slobodne Dalmacije pozvonili su na vrata njihova doma, bez prethodne najave.

Žena sitne građe u ranim 50-ima pozvala ih je u kuću.

Od svog zlostavljača uspjela se razvesti u siječnju ove godine, nakon 28 godina braka, a zahtjev je podnijela odmah nakon njegova privođenja krajem srpnja prošle godine.

“Na institucije sam strašno ogorčena. Da su one radile svoj posao kroz sve ove godine, ovo nam se nikada ne bi dogodilo. One nikada nisu htjele povjerovati mojim riječima, a on se uvijek znao izvlačiti. Ni sama nisam znala kako mu to uspjeva, ali bio je agresivan, dominantan, uvijek je znao moje riječi protiv njega okrenuti u svoju korist. Kada to ne bi prolazilo, dobivala sam batine. Ja sam uvijek bila, kao i sada, između 36 i 42 kila, a on je imao 90. Kad bi mi opalio trisku, letjela sam preko sobe”, odgovorila je na upit novinara je li prijavljivala maltretiranje u braku.

Kaže kako suprug nikada nije radio. Bio je dragovoljac Domovinskog rata. Ona je radila punih 13 godina, i to dva posla, kako bi uzdržavala obitelj, a on je novac uzimao i trošio, najčešće na kockanje.

“Ona je jako pametna djevojka, bila je odlična učenica, ali mi nikad nije htjela reći tko je otac njenog djeteta. I kad je postala punoljetna, nije htjela otići iz kuće. Nisam znala zašto neće, pogotovo kad je počela raditi. Kasnije sam doznala da ju je on ucjenjivao djetetom. Da je posesivno vezao uz sebe”, priča bivša supruga zlostavljača o svojoj kćeri.

Kaže kako je sve trpjela misleći da ima oca i muža, a ne monstruma. Izvan kuće je bio dobrica, a u kući Hitler. Nitko nije sumnjao na njega.

Komentiraj