Bivša supruga Borisa Lalovca prijavila policiji za obiteljsko nasilje

Petar Glebov/PIXSELL

Bivša supruga Borisa Lalovca, nekadašnjeg SDP-ovog ministar financija, u emisiji Osječke televizije koja je prikazana u srijedu, optužila je Lalovca za fizičko zlostavljanje, zbog čega ga je u rujnu 2016. godine prijavila policiji zbog obiteljskog nasilja.

“Suočen s teškim neutemeljenim optužbama za obiteljsko nasilje koje je u javnost plasirala moja bivša supruga s kojom sam u brakorazvodnoj parnici, do daljnjega se povlačim iz bilo kakvog javng djelovanja. Nisam obiteljski nasilnik, ali ću istinu morati dokazati sudskim putem”, poručio je Lalovac za Dnevnik.hr.

Bivša Lalovčeva supruga Tončika kaže kako je o svemu obavijestila i tadašnji vrh SDP-a – Zorana Milanovića, Milanku Opačić i Ivana Dragovana. Dragovan, tadašnji glavni tajnik SDP-a, u telefonskom razgovoru za Dnevnik rekao je kako osobno nikada nije komunicirao s Lalovčevom suprugom.

Danas u 10:30 sati Lalovac bi u Splitu trebao dati izjavu za medije, na kojoj će se očitovati o optužbama za obiteljsko nasilje. Najavljena konferecija Borisa Lalovca otkazana je na savjet odvjetnika zbog zaštite malodobnog djeteta, objasnio je PR ured SDP-a. Lalovac će se o svemu očitovati u prijepodnevnim satima puitem priopćenja.

“Navodi moje supruge izneseni u televizijskoj emisiji Bujica su potpuna neistina. Žao mi je da moja supruga smatra potrebnim naše obiteljske odnose rješavati na ovakav način, ali ja ne mogu, ne smijem i ne želim ulaziti u motive njezinih postupanja. Jedini tko trpi štetu od iznošenja takvih neistina je naš maloljetni sin. Zbog zaštite dobrobiti našega djeteta o ovoj temi više neću javno istupati”, navodi se u Lalovčevom priopćenju.

Tončika Lalovac tvrdnje je iznijela u emisiji ‘Bujica’ Velimira Bujanca. “Udarao me dok sam išla na kemoterapiju! Prijavila sam ga policiji još u rujnu, a DORH do sada nije učinio ništa”, kazala je, a Bujanec je na svom Facebooku objavio i navodnu audiosnimku verbalnog i fizičkog zlostavljanja.

Komentiraj