Bivša ministrica iznenadila Medveda: “Nismo očekivali jučerašnji istup Nataše Tramišak”

Potpredsjednik vlade i ministar branitelja Tomo Medved je u Dnevniku HRT-a komentirao rekonstrukciju vlade.

Kazao je da Branko Bačić, koji će biti predložen za novog ministra graditeljstva nakon Ivana Paladine, dobro poznaje sustav.

Medved očekuje novu organizaciju obnove tako da do kraja godine više nitko na Baniji ne bude smješten u kontejnerima.

“Smjene na ministarskim pozicijama ne predstavljaju politički obračun”

Medved je kazao da je odgovornost i ovlast za imenovanje i razrješenje članova vlade na šefu vlade. Navodi da je povjerenje preduvjet za funkcioniranje i učinkovitost vlade.

“HDZ, koji ima mandat za upravljanje državom, je jedinstven. Predsjednik vlade je donio odluku o promjeni dvije osobe u vladi. Smjene na ministarskim pozicijama ne predstavljaju politički obračun”, rekao je Medved gostujući na Dnevniku HRT-a.

“Nismo očekivali jučerašnji istup Nataše Tramišak”

Medved kaže da očekuje odgovornost svih organizacija HDZ-a, pa tako i one u Osječko-baranjskoj županiji, pogotovo u svjetlu toga što je vlada učinila za Slavoniju, Baranju i Srijem.

Ministar branitelja dodaje da nisu očekivali jučerašnji istup Nataše Tramišak, ali da očekuju da će biti odgovorna zastupnica HDZ-a u saboru.

“Bačić je iskusan”

Medved smatra da je Branko Bačić iskusni političar i raniji ministar resora graditeljstva i prostornog uređenja. Medved navodi da je bitno predstaviti program organizacijskih i osobnih izmjena u svjetlu svih resora koji participiraju u procesu obnove.

“Obnova je najveći prioritet naše vlade. Protekle dvije godine mijenjali smo zakon, donijeli zakon, program mjera, detektirali uska grla i očekujem da će u tom smjeru ići, da će jedno tijelo s administrativnim i provedbenim segmentom biti u okviru tu iste organizacije, ali točan oblik ustrojstva prepustit ćemo kolegi Bačiću.

Organizacija koja će biti postavljena garantirat će realizaciju naših ciljeva – da se svi iz kontejnerskih naselja vrate u svoje domove, odnosno u višestambene zgrade ili obiteljske kuće. To podrazumijeva sve sastavnice koje su dosad participirale u procesu obnove, i Fond za obnovu i Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje, i sastavnice Ministarstva, jedan učinkovitiji oblik ustrojstva”, rekao je Medved za HRT.

Upitan zašto za ministricu nije izabrana Mirjana Čagalj, članica Nadzornog odbora Hrvatskih cesta i savjetnica šefa HGK za graditeljstvo i promet, odgovorio je da ne želi komentirati nijednog kandidata ili kandidatkinju za ministarsko mjesto.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]