Bivša djelatnica optužila Roberta De Nira za seksističko ponašanje, traži odštetu od 12 milijuna dolara

U kolovozu ove godine, Canal Productions, kompanija Roberta De Nira, podigla je tužbu protiv bivše djelatnice Graham Chase Robinson za koju su tvrdili da je zloupotrebljavala kreditnu karticu kompanije, te je trošila vrijeme gledajući tv serije na Netflixu. Tražili su odštetu od 6 milijuna dolara što se smatralo preventivnim upozorenjem ako djelatnica odbije potpisati raskid ugovora.

No, Graham Chase Robinson odlučila je uzvratiti udarac te je podigla tužbu protiv Roberta De Nira zbog njegovog seksističkog ponašanja na radnom mjestu. „Robert De Niro je osoba koja se drži starih pravila. Ne prihvaća ideju da muškarci trebaju tretirati žene jednako. Nije ga briga što spolna diskriminacija na radnom mjestu znači kršenje zakona. Gospođa Robinson žrtva je takvog ponašanja“, stoji u tužbi u kojoj ona optužuje De Nira za neželjene tjelesne kontakte.

„Između ostalog, De Niro je naređivao gospođi Robinson da ga pogrebe po leđima, zakopča mu košulju, popravi kragnu, veže kravatu i probudi ga dok je u krevetu. Osim toga. De Niro nije  ništa napravio kada je njegov kolega pljesnuo gospođu Robinson po stražnjici“. Ona tvrdi kako joj je De Niro dobacivao seksističke komentare, nazivajući je ‘kučkom’ i ‘derištem’, dok je jednu poslovnu partnericu nazvao ‘p***** ‘.

Uz još nekoliko navoda o seksističkom ponašanju u tužbi se tvrdi kako je  Graham Chase Robinson odlučila u travnju napustiti kompaniju, a njezin odvjetnik obavijestio je De Nira kako razmišlja o tužbi. No, prije no što je ona podigla tužbu, De Niro, odnosno njegova kompanija, podigli su tužbu protiv nje.

Graham Chase Robinson traži odštetu od 12 milijuna dolara.

Komentiraj