Nakon što je prije nekoliko dana glavni urednik Glasa Koncila Ivan Miklenić prozvao HDZ za krizu vlasti, predsjednika Tomislava Karamarka da radi za vlastite interese, a HDZ to ne prepoznaje, od njegovih stavova ogradila Hrvatska biskupska konferencija.

U dopisu HDZ-u glavni tajnik HBK Enco Rodinis ističe kako to nisu službena stajališta katoličke crkve u Hrvatskoj.

Podsjetimo, urednik Glasa koncila u svom je komentaru napisao da je Karamarko osobne interese stavio ispred državnih, da je destabilizirao Vladu koju je sam postavio, da ruši stranku i teško šteti Hrvatskoj te da mora priznati moralnu odgovornost.

“Ruši stranku i teško šteti Hrvatskoj”

“Najjača politička stranka, koja ima velike zasluge za stvaranje samostalne Hrvatske, postala je najednom nesposobna prepoznati što je stvarno u službi općega dobra, odnosno interesa Hrvatske, a što ruši i tu političku stranku i teško šteti Hrvatskoj”, napisao je.

“Vrh stranke stavio se u službu destabiliziranja Vlade, premda ju je on oblikovao i ekipirao, pa je očito da je zapravo istjerivao neke druge ciljeve, a ne opće dobro hrvatskoga društva i hrvatske države.

Kad je u javnosti zaživjela afera ‘konzultantica’, kako su je krstili mediji, i kad je postalo više nego jasno da bez obzira na pravnu krivnju ili odgovornost neupitno postoji moralna i politička odgovornost, umjesto poteza koji bi bili u službi stvarnoga općega dobra, došli su potezi koji znače spašavanje interesa samo jednoga čovjeka pošto-poto, pod bilo koju visoku cijenu”, piše Miklenić koji se u sukobu predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka i lidera Mosta Bože Petrova, otvoreno stvrstao na stranu Petrova.

Dobar i loš potpredsjednik

“Jedan je potpredsjednik javno pristao odstupiti u interesu Hrvatske, a drugi ne samo da na to nije pristao, nego je počeo raditi na smjeni predsjednika Vlade. Javno očitovanje obojice potpredsjednika više je nego jasno očitovalo komu je do hrvatskoga dobra, a komu je do vlastitih interesa”, zaključuje Miklenić u tekstu objavljenom u Glasu Koncila.

Kako kroz Ivana Miklenića, urednika Glasa Koncila, gotovo uvijek progovara vrh katoličke crkve u Hrvatskoj, prilično je očito da se Kaptol odriče Tomislava Karamarka kojem očito ne pomažu ni dosad bliske veze s Bozanićem kojemu je hodočastio nakon izbora.

Komentiraj