Bišćan: “Skupina nije mogla biti lagana, jer je koncentracija kvalitete na Europskom prvenstvu vrlo izražena”

Izbornik mlade hrvatske nogometne reprezentacije Igor Bišćan za službene stranice HNS-a prokomentirao je ždrijeb grupne faze Europskog prvenstva koji je danas održan u Nyonu, a prema kojemu će mladi Vatreni igrati u skupini D kojoj je domaćin Slovenija zajedno s Engleskom, Portugalom i Švicarskom.

– “Čini mi se da smo iz druge i četvrte jakosne skupine dobili ponajbolje reprezentacije, ali, što je, tu je. Skupina nije mogla biti lagana, jer je koncentracija kvalitete na Europskom prvenstvu vrlo izražena, ali dobro… Saznali smo protivnike i polako se počinjemo pripremati. Neće biti jednostavno plasirati se u četvrtfinale, ali imamo i mi svoju kvalitetu i, shodno tome, imamo se čemu nadati.”, rekao je Bišćan koji je potom koju riječ uputio i o suparnicima:

“Nisam gledao te reprezentacije, jer nije bilo potrebe, ali činjenica je da je Portugal reprezentacija koja konstantno izbacuje jako dobre igrače, baš kao i Engleska, možda kao nikad prije, a da je Švicarska reprezentacija koja svojom kvalitetom sigurno ne spada u četvrtu jakosnu skupinu. Svaka utakmica bit će nam izazov, ali da nismo bili dobri, ne bismo niti bili u prilici igrati na Europskom prvenstvu. Dakle, imamo što pokazati, najbitnije je da prvenstvo dočekamo zdravi i spremni, a onda ćemo biti u stanju potući se sa svima.”

O igranju utakmica u Sloveniji te samom formatu prvenstva je za kraj dodao: “Prednost skupine je blizina gradova pa ćemo se osjećati, ne baš kao kod kuće, ali kao blizu kuće. Format natjecanja? Tako je, kako je. Ne možemo na to utjecati, spremit ćemo se i pokušati napraviti što je moguće bolji rezultat. Problem je što nećemo imati slobodnih termina za pripremne utakmice niti zajedničkih priprema, ali, kako nama, tako i drugima. Nastojat ćemo u tih nekoliko dana, koliko ćemo biti na okupu prije prve utakmice, prenijeti igračima najbitnije informacije o protivniku i pokušati pobijediti. Osvajanje triju bodova na početku katkad može biti presudno na turnirskom tipu natjecanja.”

Hrvatska će natjecanje, kojeg su zajednički organizatori Mađarska i Slovenija, otvoriti 25. ožujka iduće godine protiv Portugala, a potom slijede okršaji sa Švicarskom (28.3.) i Engleskom (31.3).

U četvrtfinale, koje se igra tek 31. svibnja, će se plasirati po dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine, a grupa D u kojoj je Hrvatska se križa sa skupinom B gdje su Slovenija, Španjolska, Češka i Italija. Polufinalni susreti su na rasporedu 3. lipnja, a finalna utakmica se igra 6. lipnja u Ljubljani.

Komentiraj