Bišćan okrio tko su novi igrači koje će zvati i što će biti s Brekalom

Izbornik hrvatske U-21 reprezentacije Igor Bišćan otkrio je u razgovoru za Gol.hr na koje igrače računa u predstojećem razdoblju i kojeg mladog Argentinca hrvatskih korijena ozbiljno prati.

Za mjesec dana nastavljaju se kvalifikacije za Euro U-21. Slijedi gostovanje u Škotskoj 27. ožujka, pa četiri dana poslije domaća utakmica s Litvom. Komentirao je Bišćan slučaj Josipa Brekala, za kojeg kaže da više prirodno pripada A-reprezentaciji. “Treba uzeti u obzir što je potrebno A-reprezentaciji, što je optimum, ali i kako cijelu situaciju vidi Josip, što on osjeća. Neću ga ja forsirati”, kazao je.

Otkrio je da se nije čuo s Brekalom, ali ga planira nazvati ovih dana kako bi se odluka donijela što prije.

O formi mladih reprezentativaca kaže: “Moglo bi biti bolje što se tiče forme i minutaže. No što je tu je. Prošli put smo imali bolju situaciju, pa nismo bili zadovoljni količinom bodova koje smo osvojili, iskreno. Nije to glavna stvar i nešto s čime se treba opterećivati. Nadam se da će svi ostati zdravi, posebno Ivanušec i Kulenović, koji su stožerni igrači reprezentacije, a koji su imali problema. Marin je sada ozlijeđen, neki igrači koji su tada bili praktički standardni sada nemaju nikakvu minutažu”.

Savez prati veliki broj nogometaša iz inozemstva. “Ima naših dosta u inozemstvu. Konkretno u mojem godištu sad smo našli jednog u Argentini kojeg pratimo, koji je vrlo zanimljiv”, rekao je Bišćan i dodao: “Dečko se preziva Bajamić. Dosta je zanimljiv, pratit ćemo ga i dalje. Igra u klubu iz Druge argentinske lige. Igra na mjestu napadača ili krilnog napadača. Jako je ofenzivno orijentiran. Pratimo ga i možda ga u jednom trenutku pozovemo”.

Riječ je o Mateu Bajamichu, kako ga pišu Argentinci. Nastupa za Instituto Atlético Central Córdobu. Ima 20 godina i zasad je u 22 utakmice za svoj klub postigao devet golova. Ove sezone postigao je osam golova u 17 utakmica.

Komentiraj