Bišćan: “Nedopustive greške u ponašanju i disciplini koštale su nas dva boda”

Izbornik mlade nogometne reprezentacije Igor Bišćan nije krio svoje razočaranje nakon što su njegovi izabranici u Edinburghu ispustili pobjedu protiv Škotske kojom su mogli napraviti veliki korak ka plasmanu na kontinentalnu smotru.

“Nažalost, izgubili smo bodove u utakmici u kojoj smo imali sve pod kontrolom. Imali smo dva razlike nakon prvog poluvremena, limitirali smo ih na nijedan pokušaj prema našem golu. Sve smo kontrolirali, no dogodila se jedna pogreška koja se može dogoditi i koja je sastavni dio igre, ali nakon te greške reagiramo jako loše. Crveni karton je totalno promijenio utakmicu i spašavali smo se. Poslije njihovog drugog gola, od dobivene utakmice smo strepili da ćemo uzeti bod. Njihov crveni karton je doprinio tome da smo uzeli bod, naravno da nismo zadovoljni, razočarani smo jer smo u prvom dijelu pokazali da smo bolja momčad, ali su nas neke nedopustive greške u ponašanju i disciplini koštale dva boda.”, izjavio je Bišćan.

Mladi Vatreni su protiv Škotske golovima More i Bistrovića vodili 2:0 da bi u samo dvije minute nakon pogreške Šempera primili pogodak, a potom je uslijedila i nepromišljena reakcija Sose zbog čega su ostali s igračem manje što su domaćini na koncu iskoristili da dođu do boda.

Hrvatska sad više ne ovisi samo o sebi nego joj je za plasman na U21 Euro uz pobjedu nad Litvom potrebna i pomoć Grčke koja kod kuće ne smije izgubiti od Češka i Škotske.

 

Komentiraj