BIRANE RIJEČI SJEVERNE KOREJE “Trumpov govor u UN-u zvuči kao lavež psa”

Pixabay

Sjevernokorejski ministar vanjskih poslova Ri Yong Ho ustvrdio je kako obraćanje predsjednika SAD-a Donalda Trumpa u Ujedinjenim narodima “zvuči kao lavež psa”, reagirajući na Trumpove tvrdnje da će Sjedinjene države biti prisiljene potpuno uništiti Sjevernu Koreju.

Postoji izreka “Psi laju – karavane prolaze”, kazao je Ri novinarima ispred hotela u blizini sjedišta UN-a u New Yorku. “Ako je (Trump) mislio iznenaditi nas lavežom psa, jasno je da sanja”, dodao je. Upitan što misli o tome što je Trump sjevernokorejskog vođu Kim Jong Una nazvao “rocket man”, Ri se našalio rekavši “žao mi je njegovih suradnika”.

Ri bi trebao u UN-u održati govor u petak. Njegov komentar je prva službena reakcija nakon Trumpovog najozbiljnijeg upozorenja do sada Pyongyangu u obraćanju u UN-u kada  je zatražio da zemlje članice rade zajedno na izolaciji Kimova režima dok ne prestane s neprijateljskim ponašanjem.  Ako Sjeverna Koreja zaprijeti Sjedinjenim državama ili njezinim saveznicima, Trump je rekao – “Nećemo imati izbora, nego potpuno uništiti Sjevernu Koreju”. “Rocket man je u samoubilačkoj misiji za sebe i svoj režim”, dodao je Trump.

Komentiraj