Billie Eilish vodit će dodjelu ekološke nagrade Earthshot

Billie Eilish vodit će dodjelu ekološke nagrade posvećene klimatskim promjenama Earthshot Prize koju je osnovao princ William kako bi donirao najzaslužnijim ekološkim aktivistima i inovatorima po više od milijun eura za njihov trud vezan uz poboljšanje klimatskih prilika u svijetu. Na dodjeli će uz Billie Eilish nastupiti Rami Malek, Annie Lennox i Ellie Goulding.

Nagradu Earthshot utemeljio je princ William 2020. godine, a BBC ju je opisao kao ambicioznu globalnu ekološku nagradu čiji je cilj otkriti i pronaći najbolja rješenja za pomoć u popravljanju našeg planeta do kraja ovog desetljeća.

Na ceremoniji koja će biti održana u Bostonu 4. prosinca Billie Eilish će se pridružiti voditeljima Clari Amfo i Danielu Dae Kimu, dok će u glazbenom djelu programa nastupiti Annie Lennox, Ellie Goulding i Chloe x Halle. Kao jedan od najvažnijih govornika na samoj ceremoniji najavljen je Sir David Atteborough. Svaka od pet odabranih osoba će osvojiti nagradu Earthshot u iznosu od milijun i 154.000 eura za pomoć u zelenim inovacijama. Svakom pobjedničkom rješenju dodijelit će se spomenuti iznos kako bi se podržale i povećale njihove inovacije, s potencijalom da poprave naš planet.

Britanska voditeljica Clara Amfo tim je povodom izjavila: “Kakva je čast vratiti se i voditi dodjelu nagrada The Earthshot Prize, ovaj put iz Amerike! Bila sam toliko inspirirana prošlogodišnjim pobjednicima i radujem se proslavi i dijeljenju nevjerojatnog rada finalista 2022. s ostatkom svijeta.”

I Dea Kim, koji zajedno s njom vodi ceremoniju također je dao izjavu: “Počašćen sam što sam sudomaćin ovogodišnje dodjele Earthshot Prize. Revolucionarni, inovativni rad finalista 2022. daje mi inspiraciju i nadu da možemo riješiti značajne izazove s kojima se danas suočavamo. Bilo da se radi o brizi za naš planet ili o liječenju naših zajednica, svatko od nas može i mora učiniti korak kako bi odradio svoj dio. Hvala ovogodišnjim finalistima što su nam pokazali put.”

Sredinom ove godine Billie Eilish je također govorila o višednevnom događaju posvećenom klimi – Overheated, koji se održao u O2 Areni u Londonu ovog ljeta. Overheated je tada okupio klimatske aktiviste, glazbenike i dizajnere u i oko O2 Arene kako bi raspravljali o klimatskoj krizi i poslovima kojima se bave  kako bi doprinijeli napretku. Teme kao što su razvoj ekoloških praksi u glazbenoj industriji, prednosti prehrane temeljene na biljkama i održiva moda također su bile raspravljene tijekom prigodnih panel rasprava.

Tom prilikom je prikazana i dokumentarni film ‘Overheated’ kojeg možete pogledati ovdje:

 

Komentiraj