Billie Eilish pozvala svjetske čelnike na hitnu intervenciju u vezi klimatskih promjena

Billie Eilish pozvala je na hitnu intervenciju u vezi s klimatskim promjenama uoči predstojeće konferencije Ujedinjenih naroda o klimatskim promjenama koja će se održati u Glasgowu pod nazivom COP26.

Konferencija će se održati između 31. listopada i 12. studenog, a cilj joj je “okupiti sve strane kako bi ubrzali djelovanje prema ciljevima Pariškog sporazuma i Okvirne konvencije UN-a o klimatskim promjenama”.

Billie Eilsh se zajedno s glumcem Rainnom Wilsonom, istraživačem Levisonom Woodom i drugima udružila sa znanstvenicima iz udruge Arctic Basementa u sklopu GreenFutures kampanje Sveučilišta Exeter, snimajući videoporuku koja se obraća svjetskim čelnicima, u kojoj je rekla:

“Ove godine naši čelnici odlučuju o globalnim intervencijama koje su potrebne za očuvanje našeg okoliša i hitne klimatske akcije u kritičnom desetljeću za naš planet. Moramo ustati zajedno i govoriti kako bismo spasili naš planet. Ne samo za nas, već i za naše buduće generacije. Trebamo vrlo hitnu intervenciju upravo sada i da djelujemo zajedno kao jedan.”

Billie Eilish već neko vrijeme javno govori o potrebi za djelovanjem u slučaju izvanrednih klimatskih prilika. Prošlog mjeseca bila je jedna od mnogih umjetnica koje su pozvale Kongres Sjedinjenih Država da se založi za snažnu politiku klimatskih promjena.

Ranije ovog mjeseca grupa The 1975 je lansirala novu majicu u suradnji s organizacijom za klimatske promjene Music Declares Emergency, koja stoji iza kampanje ‘No Music on a Dead Planet’.

Tom su prilikom i poslali svoju poruku: “Ovog studenog, sudbina planeta bit će odlučena na COP26, UN-ovoj konferenciji o klimatskim promjenama. Ponosni smo što podržavamo Music Declares Emergency i njihovu kampanju #NOMUSICONADEADPLANET dok se bore kako bi osigurali zeleniju budućnost za sve.”

 

Komentiraj