Billie Eilish je od strane udruge PETA proglašena osobom 2021. godine

Biilie Eilish ovim je proglašenjem za osobu godine po izboru udruge PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) postala ujedno i najmlađa dobitnica ovog priznanja.

Zagovornica prava životinja ujedno i veganka pridružila se prethodnim nagrađenim osobama godine koje su između ostalih činili Brian May, Morrissey i Joaquin Phoenix. Billie Eilish sa svojih je 19 godina ujedno i najmlađa dobitnica godišnje nagrade ove poznate svjetske neprofitne organizacije za dobrobit životinja.

Osnivačica udruge PETA Ingrid Newkirk povodom proglašenja Billie Eilish za osobu godine tom je prilikom izjavila: “Billie Eilish brine se da zabava bude gotova za mesnate, mliječne obroke, kao i za kožu, krzno i ​​svilu. PETA je sretnija nego ikad što ju slavi jer je iskoristila svaku priliku da istakne da su veganska moda i hrana ljubazniji prema životinjama i planetu koji dijelimo s njima.”

Ranije ove godine, Eilish je nagovorila dizajnera Oscara de la Rentu da izostavi krzno nakon što joj je napravio haljinu za Met Gala 2021. Naknadno je taj uspjeh navela kao jedan od najvažnijih događaja u svojoj karijeri, rekavši: “To je bila stvarno velika stvar za mene, i nadam se da će nakon tog poteza još brendova napraviti isto.” Na ovogodišnjem Met Gala eventu također su po prvi puta posluživana isključivo veganska jela.

Eilish je ranije izrazila svoje “gađenje” prema ljudima koji nose krzno od nerca, a također je kritizirala mesnu i mliječnu industriju zbog “mučenja životinja”. U rujnu ove godine lansirala je i vlastite “100 posto veganske” Nike tenisice prije nego što je objavila novi parfem “Eilish”, koji ne sadrži sastojke životinjskog podrijetla i nije testiran na životinjama. Rekla je da je stvaranje potonjeg proizvoda jedna od najuzbudljivijih stvari koje je ikad napravila.

Billie Eilish je pozvala svoje obožavatelje da ove blagdane odustanu od jedenja puretine. “Purani su neka od najnježnijih stvorenja na svijetu”, rekla je u intervjuu za britanski Vogue. Nema sumnje da je udruga PETA i te kako zadovoljna dobivši uz sebe jednu do najvećih zagovornica prava životinja.

 

 

Komentiraj