Bill Gates primio prvu dozu cjepiva: “Osjećam se odlično”

Suosnivač Microsofta Bill Gates financira medicinska istraživanja i programe cijepljenja putem zaklade Bill & Melinda Gates, a često je u medijima govorio o vjerovanju u učinkovitost cjepiva protiv koronavirusa. U petak se i sam cijepio – na društvenoj mreži Twitter Gates je objavio svoju fotografiju – bez naočala i zasukanih rukava – kako prima prvu dozu cjepiva protiv koronavirusa.

Zahvalio je svima koji su pomogli u razvoju i distribuciji cjepiva te poručio da se osjeća dobro.

“Jedna od prednosti dobi od 65 godina je da mogu primiti cjepivo protiv covida-19. Ovaj tjedan primio sam prvu dozu, osjećam se odlično. Hvala svim znanstvenicima, sudionicima istraživanja, regulatorima i zdravstvenim djelatnicima koji su nas doveli do ovoga”, napisao je na društvenoj mreži Gates.

Gates živi u američkoj saveznoj državi Washington, koja trenutno daje cjepivo svim osobama starijima od 65 godina, kao i drugim ugroženim skupinama – zdravstvenim djelatnicima i ostalim hitnim službama. Hates je 28. listopada prošle godine napunio 65 godina.

Krajem prošle godine Gates je pozvao Amerikance da nose zaštitne maske i nastave održavati socijalnu distancu dok čekaju cijepljenje. Izrazio je tada uvjerenje da će sva cjepiva, koja su tada bila u razvoju, dobro funkcionirati.

Na dan inauguracije Joea Bidena Gates je poručio da se raduje suradnji s novim američkim predsjednikom, kao i s potpredsjednicom Kamalom Harris na pitanjima poput klimatskih promjena i koronavirusa. “Ovo je zabrinjavajuće vrijeme u Americi, ali vidim nadu u mjesecima i godinama koje su pred nama”, rekao je Gates.

Komentiraj